• Inđija: Sedam godina vlasti Srpske napredne stranke, sam početak mandata  obeležile afere

  Na današnji dan 2016. godine održana je Konstitutivna sednica SO Inđija i izabrano tada novo rukovodstvo koje su činili članovi Srpske napredne stranke. Za predsednika lokalnog parlamenta, na mandat od četiri godine, izabran je Milan Predojević, dok je za njegovog zamenika izabran Đorđe Dimić. Nakon što je formiran novi saziv Skupštine opštine, izabran je predsednik […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Sedam godina vlasti Srpske napredne stranke, sam početak mandata  obeležile afere

  Na današnji dan 2016. godine održana je Konstitutivna sednica SO Inđija i izabrano tada novo rukovodstvo koje su činili članovi Srpske napredne stranke. Za predsednika lokalnog parlamenta, na mandat od četiri godine, izabran je Milan Predojević, dok je za njegovog zamenika izabran Đorđe Dimić.

  Nakon što je formiran novi saziv Skupštine opštine, izabran je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Nedugo zatim su usledile i afere kada je objavljeno da se novac iz lokalne kase u Inđiji prelivao u medije i udruženja čiji su zastupnici funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke.

  Udruženju čiji je zakonski zastupnik Milan Predojević, prve dve godine vlasti je dodeljeno 630.000 dinara, dok je mediju čiji je glavni i odgovorni urednik Radmila Mitrović, u prvom sazivu šefica odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu, za četiri godine dodeljeno 4,1 miliona dinara.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kome-je-dodeljen-opstinski-novac/

  Na početku mandata Srpske napredne stranke opština Inđija je neformalno proglašena kao „Lider Srema u partijskom zapošljavanju„. Pored toga, mediji su pisali i o kršenju Zakona prilikom imenovanja direktora javnih preduzeća i ustanova.

  Vladimir Gak 2016. godina / Foto: Opština Inđija

  Na poslednjim lokalnim izborima, održanim 2020. godine, najveći broj glasova odnela je još jednom Srpska napredna stranka – 14.342 glasa.

  Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Inđija, održanoj 21. avgusta 2020. godine  izabran je ponovo Vladimir Gak. Od 37 odbornika koliko ima SO Inđija, za Gaka je glasao  31 odbornik.

  Milan Predojević nije više predsednik lokalnog parlamenta, danas je aktuelni predsednik Nadzornog odbora JKP Vodovod i kanalizacija dok je Radmila Mitrović poslanik u Skupštini Vojvodine.

  Đorđe Dimić zamenio je u međuvremenu  Milana Predojevića na mestu predsednika SO Inđija.

  M.Blečić. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/avgust-u-indjiji-2012-izabran-petar-filipovic-2020-novi-mandat-vladimira-gaka/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]