• Inđija: U Kovid ambulanti 48,473 pregleda u tri godine

  Obradom statističkih posataka Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“ utvrđeno je da je u toku tri godine rada Covid ambulante broj pregledanih pacijenata 48 473. U Inđiji je krajem juna prestala sa radom Kovid ambulanta nakon više od tri godine od formirnanja, Kovid ambulanta je bila otvorena neposredno nakon izbijanja epidemije korona virusa 18. marta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: U Kovid ambulanti 48,473 pregleda u tri godine

  Obradom statističkih posataka Doma zdravlja „dr Milorad Mika Pavlović“ utvrđeno je da je u toku tri godine rada Covid ambulante broj pregledanih pacijenata 48 473.

  U Inđiji je krajem juna prestala sa radom Kovid ambulanta nakon više od tri godine od formirnanja, Kovid ambulanta je bila otvorena neposredno nakon izbijanja epidemije korona virusa 18. marta 2020. a kao razlog prestanka tada naveden je smanjenje broja pregleda.

  Pregledi se od sada vrše kao i nekada kod izabranog lekara te će se pacijenti sa simtomima prehlade i respiratornih infekcija javljati izabranom lekaru.

  Načelnica službe Opšte medicine Dr Danijela Beljić za IN Medija kaže da mesec dana pre gašenja nije bio pacijenata sa kovidom i dodaje da je ova ambulanta u toku tri godine pregledala više od 48 hiljada pacijenata.

  -Broj pacijenta pregledanih u Covid ambulanti Doma zdravlja “dr Milorad Mika Pavlović’ Inđija u periodu mart 2020 godine-april 2023 godine je  48 473. – saopštila je Beljić.

  Ona dodaje da epidemija još nije gotova, ali sada pacijenti koji imaju respiratornih problema odlaze kod svog izabranog lekara. Oni za koje se sumnja da imaju kovid vrši se PCR testiranje u Domu zdravlja i šalju se u Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Nakon rezultata pacijent, ukoliko je pozitivan na korona virus, dibija izolaciju od 7 dana i potrebne medikamente. Kao i do sada. 

  V.M (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija