• Inđija: Vodovod apeluje na racionalnu potrošnju

  Iz JKP Vodovod i kanalizacija Inđija stigao je apel za racionalnu potrošnju vode. Iz inđijskog Vodovoda navode da je stalnim praćenjem potrošnje vode prethodnih dana, uočeno značajno povećanje potrošnje, zbog čega JКP „Vodovod i kanalizacija“ Inđija apeluje na građane da, savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i na taj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Vodovod apeluje na racionalnu potrošnju

  Iz JKP Vodovod i kanalizacija Inđija stigao je apel za racionalnu potrošnju vode. Iz inđijskog Vodovoda navode da je stalnim praćenjem potrošnje vode prethodnih dana, uočeno značajno povećanje potrošnje, zbog čega JКP „Vodovod i kanalizacija“ Inđija apeluje na građane da, savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i na taj način omoguće da svaki stanovnik u svakom trenutku ima vode.

  Potrošnja je znatno povećana u svim naseljima opštine Inđija, što ukazuje na nenamensko korišćenje vode. Pojedine aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina,zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje automobila i vozila, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode.-  navode u JKP Vodovod i janalizacija.

  Dodaje se da se isporučena količina vode kreće i do 190 litara u sekundi, što predstavlja apsolutni rekord u isporučenoj količini vodeu odnosu na sve prethodne godine.

  –  JКP „Vodovod i kanalizacija“ Inđija nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih proizvodnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače. Međutim, rezerve vode se, i pored toga, smanjuju i ukoliko se trend nastavi doći će do višesatnog prekida u vodosnabdevanju, dok se rezerve vode ne obnove. – kaže se u apelu.

  IN Medija

  .

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]