Inđija: Vodovod apeluje na racionalnu potrošnju

Iz JKP Vodovod i kanalizacija Inđija stigao je apel za racionalnu potrošnju vode. Iz inđijskog Vodovoda navode da je stalnim praćenjem potrošnje vode prethodnih dana, uočeno značajno povećanje potrošnje, zbog čega JКP „Vodovod i kanalizacija“ Inđija apeluje na građane da, savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i na taj […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Inđija: Vodovod apeluje na racionalnu potrošnju

Iz JKP Vodovod i kanalizacija Inđija stigao je apel za racionalnu potrošnju vode. Iz inđijskog Vodovoda navode da je stalnim praćenjem potrošnje vode prethodnih dana, uočeno značajno povećanje potrošnje, zbog čega JКP „Vodovod i kanalizacija“ Inđija apeluje na građane da, savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i na taj način omoguće da svaki stanovnik u svakom trenutku ima vode.

Potrošnja je znatno povećana u svim naseljima opštine Inđija, što ukazuje na nenamensko korišćenje vode. Pojedine aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina,zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje automobila i vozila, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode.-  navode u JKP Vodovod i janalizacija.

Dodaje se da se isporučena količina vode kreće i do 190 litara u sekundi, što predstavlja apsolutni rekord u isporučenoj količini vodeu odnosu na sve prethodne godine.

–  JКP „Vodovod i kanalizacija“ Inđija nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih proizvodnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače. Međutim, rezerve vode se, i pored toga, smanjuju i ukoliko se trend nastavi doći će do višesatnog prekida u vodosnabdevanju, dok se rezerve vode ne obnove. – kaže se u apelu.

IN Medija

.

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.