• Inđija: Zaboravljeni „Trg mladenaca“

  „Inđija će tako dobiti još jedan trg, a kako se on nalazi pored sale za venčavanja nosiće naziv „Trg mladenaca“. Idejni projekat za uređenje ovog prostora postoji, a predstoje dogovori sa projektantima i ugovaranje rokova za završetak glavnih projekata, dok se početak radova očekuje nakon zimskog perioda.“ je bila vest na zvaničnom sajtu opštine Inđija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Zaboravljeni „Trg mladenaca“

  „Inđija će tako dobiti još jedan trg, a kako se on nalazi pored sale za venčavanja nosiće naziv „Trg mladenaca“. Idejni projekat za uređenje ovog prostora postoji, a predstoje dogovori sa projektantima i ugovaranje rokova za završetak glavnih projekata, dok se početak radova očekuje nakon zimskog perioda.“ je bila vest na zvaničnom sajtu opštine Inđija na današnji dan 2011. godine.

  Tada je navedeno da je idejno rešenje uradila firma “Adecon” iz Beograda te da je projektom predviđena kompletna rekonstrukcija trga, popločanje, postavljanje novih slojeva, dovod vode, tribine i nekoliko fontana.

  Projekat nikad nije realizovan a dolaskom nove vlasti u opštini Inđija, u junu 2016. godine, zapostavljeni su i ostali projekti i idejna rešenja koju su predlagali bivši čelnici lokalne samouprave.

  Naredne godine, Inđija je dobila novi trg ali ne u centru grada već na samom izlasku, ka Novom Sadu u neposrednoj blizini gradskog bazena. Reč je o spomeniku Milunki Savić koji je otkriven 28. juna 2017. godine.

  Sredinom 2018. godine Opština Inđija izradila je projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg. Centralni park će, prema najavama nadležnih, sadržati fontanu dimenzija 15×7 metara, nove klupe, javnu rasvetu i prateće sadržaje..

  Pred kraj 2021. godine za projekat je bilo predviđeno 74 miliona dinara. Sledeće, 2022. godine izrada projektne dokumentacije i rekonstrukcija  Trga Slobode u centru Inđije je bila 104,8 miliona dinara. Tako su odlučili odbornici na sednici Skupštine opštine Inđija na sednici održanoj 23. maja prilikom glasanja za prvi rebalans budžeta u 2022. godini.

  Slične teme

  Vlast ne odustaje od rekonstrukcije trga kod Gimnazije

  Ove godine usvajanjem budžeta za 2023 godinu predložena cena radova za “rekonstrukciju Trga Sloboda” bila je 121 milion, dok je rebalansom koji je usvojen 18. avgusta cena radova podignuta na 144,2 miliona dinara.

  Jedna od ključnih tačaka verbalnog sukoba vlasti i opozicije na pomenutoj sednici lokalnog parlamenta je bila upravo planirana rekonstrukcija Parkića odnosno trga.

  Opozicija tvrdi da vlast želi da betonira ovaj prostor kako bi ostvarila svoje interese, uprkos širokom neslaganju građana. Vlast, s druge strane, tvrdi da je rekonstrukcija u skladu sa planovima i da je cilj unaprediti funkcionalnost trga.

  Deset projekata iz perioda 2009. do 2016. godine koji su planirani da se realizuju u opštini Inđija su zastareli, Reč je o projektima uređenja centra naselja Novi Slankamen i Кrčedin, rekonstrukcija ulica u Inđiji i Slankamenu, biciklističke staze kao i projektne dokumentacije koja se odnosi na uređenje parkova.

  Među pomenutim projektima je i izgradnja Trga mladenaca u samom centru Inđije, koji je trebalo da se izgradi u neposrednoj blizini Kuće Vojnović. 

  M.Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/krivosija-gradanin-necete-betonirati-parkic/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]