• Inđijski SNS mora da skine Vučića

  Na biračkom mestu i 50 metara oko njega zabranjeno je isticanje propagandnih materijala i simbola političkih stranaka na dan glasanja, to je pravilo koje je prekršio opštinski odbor SNS Inđija i mesni odbor SNS Novi Karlovci.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđijski SNS mora da skine Vučića

  Pravilo je prekršeno tako što su brendirani lokali SNS Inđija i Novi Karlovci na manje od 50 metara udaljeni od glasačkih mesta.

  Izborna komisija opštine Inđija u petak 10. novembra donela je odluku o određivanju biračkih mesta na kojima je određeno odnosno potvrđen broj biračkih mesta na teritoriji opštine Inđija. Broj biračkih mesta kao i njihove adrese ostale su nepromenjene u odnosu na prošle izborne procese.

  Pomoćna kancelarija od 50 kvadrata u Inđiji nalazi se tik uz glasačko mesto, predsednik Aleksandar Vučić koji je u ovoj izbornoj kampanji influenser maše glasačima na samo 3 metra od glasačkog mesta.

  Na mestu nekadašnjeg „Borova“ na nekoliko metara od Osnovne škole „Dušan Jerković“ u kojoj je glasačko mesto broj 7. smeštene su prostorije SNS koje su brendirane likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Brendiranje je počelo na dan raspisivanja izbora, a nameštaj je dopremljen u utorak 7. novembra u 10:34.

  Kombi sa novim nameštajem dočekali su direktori javnih preduzeća u toku radne nedelje i radnog vremena.

  Već u subotu 11. novembra u 9:30 izjutra dovezene su dve ženske osobe opštinskim služenim automobilom i započele su skidanje reklame sa izloga.

  Za IN Medija su rekle da im je „načelnica naredila da uklanjaju plakate ali da ne znaju zašto vikendom i na državni praznik“.

  Odgovor leži u činjenici da je dan ranije izborna komisija donela odluku o glasačkim mestima u opštini Inđija i da se očigledno krši izborni proces ukoliko predsednik Aleksandar Vučić bude mahao glasačima i dočekivao ih na biračkom mestu.

  Radnice koje je dovezao opštinski auto posao nisu obavile do kraja te je sa izloga uklonjen potpis predsednika Vučiča, logo stranke ali Aleksandar Vučić i dalje odoleva propisima.

  Novi Karlovci ista situacija

  U Novim Karlovcima mesni odbor SNS zakupio je četiri lokala u seoskom tržnom centru i brendirao u istom stilu. Lokali su zakupljeni, kažu za IN Medija izvori bliski SNS Novi Karlovci, kako druge stranke učesnice na izborima ne bi imale mogućnost da iznajme lokale „okrenute prema ulici“.   Da bi bili sigurni da ostatak lokala neće biti izdat u toku izborne kampanje ove godine i do lokalnih izbora iduće godine, mesni odbor je objasnio vlasnicima da njihovi lokali nisu za izdavanje, tvrdi izvor iz redova SNS.

  Da je u nizu prekršaja mesni odbor SNS izabrao i kršenje pravila o regularnosti izbora i biračkim mestima ide u prilog i činjenica da su i lokali u Novim Karlovcima u blizini osnovne škole Slobodan Bajić Paja na kom se nalazi biračko mesto broj 31.

  Kampanja u krugu manjem od 50 metara od biračkog mesta – kao što je deljenje političkih flajera, lepljenje plakata ili agitovanje aktivista političkih stranaka je jedan od najčešćih povreda biračkog prava na dan glasanja.

  Verica Marinčić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024