• Inđija: 104,8 miliona dinara za novi trg, predviđena i fontana

  Izrada projektne dokumentacije i rekonstrukcija  Trga Slobode u centru Inđije građane će koštati 104,8 miliona dinara. Tako su odlučili odbornici na sednici Skupštine opštine Inđija na sednici održanoj 23. maja prilikom glasanja za prvi rebalans budžeta u ovoj godini. Priča oko rekonstrukcije trga u Inđiji traje već ćetiri godine, od sredine 2018. godine, kada je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: 104,8 miliona dinara za novi trg, predviđena i fontana

  Izrada projektne dokumentacije i rekonstrukcija  Trga Slobode u centru Inđije građane će koštati 104,8 miliona dinara. Tako su odlučili odbornici na sednici Skupštine opštine Inđija na sednici održanoj 23. maja prilikom glasanja za prvi rebalans budžeta u ovoj godini.

  Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija

  Priča oko rekonstrukcije trga u Inđiji traje već ćetiri godine, od sredine 2018. godine, kada je izrađen projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg i tada je najavljeno da će rekonstrukcija koštati oko 60 miliona dinara. Međutim, perd kraj 2021. godine za projekat je bilo predviđeno 74 miliona dinara.

  Vidi još:

  Inđija: 14,6 miliona dinara više za novi trg

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak je nakon održane sednice lokalnog parlamenta rekao za IN Medija da se očekuje realizacija projekta ove godine.

  Nadam se da će ove godine, da će do kraja godine radovi na gradskom trgu da se završe. – kazao je, između ostalog, Gak.

  Centralni park će, prema ranijim najavama nadležnih, sadržati fontanu dimenzija 15×7 metara, nove klupe, javnu rasvetu i prateće sadržaje. Kako su tada najavili iz opštinske uprave, projekat se finansira iz iz budžeta opštine.

  Rebalans budžeta za 2022. godinu

  I dok vlasti najavljuju početak radova na rekonstrukciji trga, pokrenuta je inicijativa da deo tog prostora nozi naziv po kantautoru Đorđu Balaševiću.

  Inicijativa građana:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/inicijativa-da-po-djordju-balasevicu-dobije-ime-deo-trga-sloboda/

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]