Inđija: 14,6 miliona dinara više za novi trg

Categories Inđija, NOVOPosted on

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će rekonstrukcija trga  u samom centru Inđije koštati oko 60 miliona dinara planirana sredstva za ovu namenu iznose 74,6 miliona dinara.

Priča oko rekonstrukcije trga u Inđiji traje već tri godine od sredine 2018. kada je izrađen projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Projektom je predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg.

Centralni park će, prema ranijim najavama nadležnih, sadržati fontanu dimenzija 15×7 metara, nove klupe, javnu rasvetu i prateće sadržaje. Kako su tada najavili iz opštinske uprave, vrednost projekta koji se finansira iz budžeta opštine iznosi oko 60 miliona dinara. Međutim, na početak radova se još uvek čeka i pomenuta vrednost sada iznosi 14,6 miliona dinara više.

Nacrt budžeta

Podsetimo da je u toku priprema budžeta za narednu godinu a o samom Nacrtu budžeta svoje mišljenje mogu dati i građani na javnoj raspravi koja će biti održana od 29. novembra do 13. decembra 2021. godine.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je održao konsultacije sa svim političkim strankama koje imaju odbornike u Skupštini opštine Inđija  . Sednica Skupštine opštine na kojoj će se razmatrati Nacrt budžeta se očekuje krajem decembra 2021. godine.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *