• Inđija: Besplatni udžbenici od prvog septembra?

  Pored odluke o besplatnom vrtiću, koja je stupila na snagu 1. januara ove godine, lokalna samouprava najavljuje mogućnosti donošenja odluke o besplatnim udžbenicima za đake od prvog do četvrtog razreda. – Bilo je predloga odborničkih grupa da budu besplatni udžbenici od prvog do četvrtog razreda, smatram da je to u redu i smatram da ćemo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Besplatni udžbenici od prvog septembra?

  Pored odluke o besplatnom vrtiću, koja je stupila na snagu 1. januara ove godine, lokalna samouprava najavljuje mogućnosti donošenja odluke o besplatnim udžbenicima za đake od prvog do četvrtog razreda.

  Bilo je predloga odborničkih grupa da budu besplatni udžbenici od prvog do četvrtog razreda, smatram da je to u redu i smatram da ćemo to uvrstiti u budžet ali sada je rano za to, imamo vremena do prvog septembra. – kazao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Kako se moglo čuti na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, odluka bi mogla da se donese nakon rebalansa budžeta.

  -.Do tada ćemo imati minimum dva rebalansa budžeta, tako da ćemo na vreme uvrstiti tu odluku i mislim da ćemo uspeti tu da napravimo, da udžbenici od prvog do četvretog budu besplatni.- kazao je predsednik opštine Vladimir Gak.

  Inicijativu o besplanim udžbenicima pokrenula je odbornička grupa „Građanin“ koja je, na konsultacijama prilikom kreiranja budžeta za ovu godinu, ovu odluku predložila predsedniku opštine Inđija.

  Podsetimo da je pomenuta odbornička grupa imala još 16 amandmana na budžet ali je vlast predloge odbila.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-vlast-smatra-da-su-amandmani-opozicije-neumesni/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]