• Inđija dobija automatsku stanicu za merenje kvaliteta vazduha

  Projekat izgradnje paltoa za postavljanje automatske stanice za merenje kvaliteta vazduha u Inđiji, našao se u nacrtu budžeta za 2023. godinu. Ovaj projekat lokalna samouprava finansirala bi sa 825 hiljada dinara a samu stanicu za merenje Inđiji dodeljuje Agencija za životnu sredinu. Lokalna samouprava svakog meseca objavljuje rezultate merenja kvaliteta vazduha u Inđiji koji se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija dobija automatsku stanicu za merenje kvaliteta vazduha

  Projekat izgradnje paltoa za postavljanje automatske stanice za merenje kvaliteta vazduha u Inđiji, našao se u nacrtu budžeta za 2023. godinu. Ovaj projekat lokalna samouprava finansirala bi sa 825 hiljada dinara a samu stanicu za merenje Inđiji dodeljuje Agencija za životnu sredinu.

  Lokalna samouprava svakog meseca objavljuje rezultate merenja kvaliteta vazduha u Inđiji koji se uzorkuje u obe radne zone kao i u centru Inđije. Ova merenja vrši Institut Vatrogas iz Novog Sada na tri lokacije: Centralna ulica Cara Dušana u Inđiji, objekat „Plastik Gogić“  Kralja Petra i kod objekta „Neven“ u Omladinskoj ulici u Inđiji.

  Pomenuta laboratorija se u svojim izveštajima napominje da su merene vrednosti koje je korisnik naveo kao istinite te da ne preuzima odgovornost na njihovu verodostojnost.

  Sudeći prema nacrtu budžeta za narednu godinu ali i potvrdi načelnice Odeljenja za urbanizam i komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Tijane Došen, Inđija dobija automatsku mernu stanicu za merenje kvaliteta vazduha.

  -Mesto koje je odredila Agencija za životnu sredinu je dvorište osnovne škole “Dušan Jerković”. U pitanju je automatska stanica koju dobijamo od agencije, gde oni insistiraju da ista bude u samom centru naselja jer se na taj način može utvrditi uticaj radnih zona. – kazala je za IN Medija načelnica Odeljenja za urbanizam i komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Tijana Došen.

  Ona podseća da Inđija već meri kvalitet vazduha ali da će ova merna stanica davati najdetaljnije rezultate iz razloga što meri sve merive vrednosti kada je u pitanju kvalitet vazduha I to svakog minuta tokom celog dana.

  -Rezultati merenja biće vidljivi na sajtu Agencije i dostupni svim građanima u svakom trenutku. Na sajtu Agencije sada je moguće videti kako to izgleda u praksi na primeru gradova koji već imaju postavljene merne stanice – kazala je Došen.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vlast-kaze-da-za-smrad-u-indjiji-ne-postoji-resenje/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija