• Inđija: Gimnazijalci pozivaju građane da im pomognu idejama

  Gimnazija Inđija pozvala je sve inđinčane da učestvuju u stvaranju tekstova o znamenitim ličnostima u Inđiji, koji su svojim radom i zalaganjem zadužili zajednicu. Građani su pozvani da daju svoje predloge o ličnostima koje Inđija ne sme i ne može da zaboravi a čiju će biografiju istražiti i promovisati gimnazijalci. Ideja o proektu „Trenutak za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Gimnazijalci pozivaju građane da im pomognu idejama

  Gimnazija Inđija pozvala je sve inđinčane da učestvuju u stvaranju tekstova o znamenitim ličnostima u Inđiji, koji su svojim radom i zalaganjem zadužili zajednicu. Građani su pozvani da daju svoje predloge o ličnostima koje Inđija ne sme i ne može da zaboravi a čiju će biografiju istražiti i promovisati gimnazijalci.

  Ideja o proektu „Trenutak za istoriju“ javila se prilikom poziva Zavičajnog društva „Stara Beška“ inđijskim gimnazijalcima da učestvuju na promociji „Zbornika“ ovog udruženja koje se odrava 3. aprila u Obrazovno poslovnom centru.

  -Pozvani smo da uzmmemo učešće na promociji i da sami izaberemo temu. Odluka je da deca svih razreda inđijske Gimnazije, koja žele da se priključe ovom mini projektu, izaberu i istraže poznate ličnosti Inđije – kaže za IN Medija profesorica istorije Gordana Baltić Jerković.

  Ona ističe da su pozvani i građani da svojim idejama pomognu gimnazijalcima u izboru ličnosti koje bi istraživali.

  Foto: skrinšot

  -Neverovatan je odziv učenika ali i građana koji su ovu ideju prihvatili oberučke. – kazala je Baltić-Jerković.

  Postoji mogućnost da ideja oko projekta „Trenutka za istoriju“ bude dugoročnija i realizovana u vidu tekstova koje bi promovisala i objavljivala inđijska Gimnazija. CIlj je da se učenici upoznaju sa istorijom Inđije i njenih sela, da se učenici animiraju, informišu i zabave kroz projekat.

  -Dobro je kada učenici na ekskurzijama obilaze Grčku, nauče i vide istorijske vrednosti i zaostavštinu naših komšija. Ali je važno da pre svega znaju odake potiču i ko važne ličnosti  institucije njihove zajednice – objašnjava naša sagovornica.

  Ideje koje bi mogle pomoći realizaciji projekta građani mogu da iznesu na zvaničnoj Fejsbuk stranici Gimnazije.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija