Inđija: Gimnazijalci pozivaju građane da im pomognu idejama

Categories Inđija, NAJVAŽNIJEPosted on

Gimnazija Inđija pozvala je sve inđinčane da učestvuju u stvaranju tekstova o znamenitim ličnostima u Inđiji, koji su svojim radom i zalaganjem zadužili zajednicu. Građani su pozvani da daju svoje predloge o ličnostima koje Inđija ne sme i ne može da zaboravi a čiju će biografiju istražiti i promovisati gimnazijalci.

Ideja o proektu „Trenutak za istoriju“ javila se prilikom poziva Zavičajnog društva „Stara Beška“ inđijskim gimnazijalcima da učestvuju na promociji „Zbornika“ ovog udruženja koje se odrava 3. aprila u Obrazovno poslovnom centru.

-Pozvani smo da uzmmemo učešće na promociji i da sami izaberemo temu. Odluka je da deca svih razreda inđijske Gimnazije, koja žele da se priključe ovom mini projektu, izaberu i istraže poznate ličnosti Inđije – kaže za IN Medija profesorica istorije Gordana Baltić Jerković.

Ona ističe da su pozvani i građani da svojim idejama pomognu gimnazijalcima u izboru ličnosti koje bi istraživali.

Foto: skrinšot

-Neverovatan je odziv učenika ali i građana koji su ovu ideju prihvatili oberučke. – kazala je Baltić-Jerković.

Postoji mogućnost da ideja oko projekta „Trenutka za istoriju“ bude dugoročnija i realizovana u vidu tekstova koje bi promovisala i objavljivala inđijska Gimnazija. CIlj je da se učenici upoznaju sa istorijom Inđije i njenih sela, da se učenici animiraju, informišu i zabave kroz projekat.

-Dobro je kada učenici na ekskurzijama obilaze Grčku, nauče i vide istorijske vrednosti i zaostavštinu naših komšija. Ali je važno da pre svega znaju odake potiču i ko važne ličnosti  institucije njihove zajednice – objašnjava naša sagovornica.

Ideje koje bi mogle pomoći realizaciji projekta građani mogu da iznesu na zvaničnoj Fejsbuk stranici Gimnazije.

Verica Marinčić (IN Medija)

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *