• INĐIJA: I pored porasta broja zaraženih, nema uvođenja vanredne situacije

  Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Inđija odlučeno je da se ne uvodi vanredna situacija ali je upućen apel građanima da se striktno pridržavaju propisanih mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19, saopštila je opštinska uprava. Kako se navodi, iako je broj novih slučajeva u stalnom porastu kao i da na teritoriji opštine Inđija […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  INĐIJA: I pored porasta broja zaraženih, nema uvođenja vanredne situacije

  Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Inđija odlučeno je da se ne uvodi vanredna situacija ali je upućen apel građanima da se striktno pridržavaju propisanih mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19, saopštila je opštinska uprava.

  Kako se navodi, iako je broj novih slučajeva u stalnom porastu kao i da na teritoriji opštine Inđija postoji dovoljan broj zaraženih građana za proglašenje vanredne situacije, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je u konsultaciji sa Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica, pokrajinskim i republičkim kriznim štabom predložio Kriznom štabu opštine Inđija da se još uvek ne uvodi vanredna situacija.

  Kako smo ranije objavili, Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjio  epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nepovoljnu. Na teritoriji 37 opština situacija je vanredna, u 5 opština situacija je nepovoljna, dok se na teritoriji 3 opštine i gradova situacija ocenjuje kao nesigurna, navodi se na sajtu Instituta. U Vojvodini je registrovano 569 novih slučaja. U Novom Sadu je registrovano 130 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

  Broj zaraženih na teritoriji opštine Inđija ne odstupa značajno od pokrajinskog i republičkog proseka i obzirom da se na pokrajinskom i republičkom nivou nije uvela vanredna situacija, navodi opštinska uprava u Inđiji. Krizni štab opštine Inđija za sada neće uvoditi vanrednu situaciju, osim u slučaju naglog pogoršanja.

  Prema informacijama od strane nadležnih zdravstvenih službi, vrhunac aktuelnog talasa se očekuje u narednim danima, nakon čega bi trebalo da taj broj opada i samim tim da se epidemiološka situacija stabilizuje.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]