• Inđija: Ko je kandidat naprednjaka za predsednika Opštine?

  Iako se još uvek nije poznat, bar ne zvanično, tačan datum lokalnih izbora u lokalnim političkim krugovima se uveliko raspravlja ko bi mogao iz SNS-a zameniti Vladimira Gaka na čelu opštine Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Ko je kandidat naprednjaka za predsednika Opštine?

  Za sada se među članstvom i simptizerima Srpske napredne stranke pominju tri imena: Marko Gašić, Dragoljub Trifunović ali i Dragana Radinović iz Krčedina.

  O potencijalnim kandidatima za predsednika opštine naprednjaka iz Inđije nedavno je govorio i pokret GrađanIN.

  Ovaj pokret tvrdi da „iako OO SNS Inđija još nije doneo konačnu odluku, sasvim je izvesno da će kandidat za predsednika opštine ispred ove stranke biti ili Dragoljub Trifunović ili Marko Gašić, direktori JКP Vodovod i kanalizacija i JP Inđija put.“

  I Gašić i Trifunović su imali priliku da budu na najvišim funkcijama jedne lokalne samouprave.

  Marko Gašić je pre imenovanja za direktora JP Inđija put, vršio funkciju pomoćnika predsednika Opštine, za oblast međunarodne saradnje i projekte.

  S druge strane, Dragoljub Trifunović je takođe bio pomoćnik predsednika Opštine, doduše susedne Stare Pazove. On je pre deset godina bio pomoćnik još uvek aktuelnom predsedniku opštine Stara Pazova, Đorđu Radinoviću.

  Treći kandidat, o kojem se govorilo kao potencijalnom predsedniku opštine Inđija je Dragana Radinović koja je do 2020. godine bila zamenik predsednika opštine Inđija.

  Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica. Izabrana je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

  Prema statistici Otvorenog parlamenta, Dragana Radinović je u toku prvog mandata 380 puta „ZA“ dok ni jednom „Protiv“. Takođe, narodna poslanica iz Krčedina u svom mandatu ni jednom nije bila suzdržana. Za vreme rada u Narodnoj skupštini, Dragana Radinović predložila je jedan Zakon. Za dve godine koliko je bila poslanik u Narodnoj skupštini ni jedno pitanje joj građani nisu uputili.

  Kada je reč o članstvu u radnim telima, Dragana Radinović je bila član tri Odbora i to: Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbor za zaštitu životne sredine.

  Međutim, ukoliko su tačne informacije koje kruže u lokalnim političkim krugovima, Dragana Radinović će morati da se odluči između dve funkcije.

  Naime, Dragani Radinović je 6. februara 2024. godine potvrđen novi mandat. U ovom sazivu je član Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

  Prema Zakonu o Narodnoj skupštini, narodni poslanik ne može istovremeno da obavlja drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost nespojivu sa poslaničkom funkcijom, u skladu sa Ustavom i zakonom.

  Takođe, narodnom poslaniku prestaje funkcija koja je nespojiva sa poslaničkom funkcijom na dan potvrđivanja poslaničkog mandata.

  Najizvesnije je ipak da će konačnu odluku o tome ko će, u slučaju pobede na lokalnim izborima, biti novi predsednik opštine Inđija iz redova Srpske napredne stranke kao i do sada odlučiti centrala u Beogradu.

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika