• Inđija među najtraženijim lokacijama građevinskog zemljišta

  Građevinsko zemljište u Srbiji i dalje je na ceni. Poslovni prostori, hale, parkinzi za kamione, magacini… Sve je više ovih građevinskih objekata posebno u blizini velikih gradova i autoputeva, piše Blic. Blic navodi da se golim okom može  videti da su lokacije poput magistralnih i brzih deonica postala radilišta. Nije ni čudio da cena ovog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija među najtraženijim lokacijama građevinskog zemljišta

  Građevinsko zemljište u Srbiji i dalje je na ceni. Poslovni prostori, hale, parkinzi za kamione, magacini… Sve je više ovih građevinskih objekata posebno u blizini velikih gradova i autoputeva, piše Blic.

  Blic navodi da se golim okom može  videti da su lokacije poput magistralnih i brzih deonica postala radilišta. Nije ni čudio da cena ovog zemljišta kontinuirano raste, pa se za pojedine parcele meri i u milionima evra. Okolina Beograda  prednjači, ali sve je veća tražnja i za građevinskim zemljištem po Vojvodini. Prednjači Novi Sad, ali se izdvaja i Inđija, u okolini Beograda, Sopot, Šimanovci…

  Za prvih 6 meseci prošle godine zaključeno je preko 22.040 ugovora u kupoprodaji zemljišta, od čega 51 odsto za građevinsku namenu. U Beogradu je postignut najveći broj ugovora u kupoprodaji, 72 odsto, dok je najveći promet ostvaren u Novom Sadu. Ukupan promet za pomenuti period iznosi 301.433.000 evra.

  Prema mišljenju Milića Đokovića, procenitelja i stručnjaka za nekretnine, ovi podaci ne iznenađuju, imajući u vidu da je Beograd i dalje najtraženiji, dok su u Novom Sadu cene ara sve više.

  – Najviše se prodaje u Beogradu jer se tu i najviše gradi. Imajući u vidu da je Novi Sad postao jako skup kada su u pitanju cene građevinskih parcela. Dosežu i 100.000 evra, tako da ovi podaci uopšte ne iznenađuju – kaže Đoković za ovaj list.

  Prema podacima RGZ najveći udeo u vrstama zemljišta u Srbiji ima upravo građevinsko zemljište, čak 51 odsto. Isti podaci pokazuju da prednjači Beograd sa 35 odsto.

  Opštine sa najviše registrovanih kupoprodaja građevinskog zemljišta u prvom polugodištu 2022. godine su Novi Sad, blizu 800, zatim Inđija 400, Sopot 400, dok je beogradska opština Palilula malo ispod ovog broja.

  Cene građevinskog zemljišta u našoj zemlji imaju širok raspon, pa se u zavisnosti od namene, odnosno da li se radi o zemljištu za stambenu ili poslovnu gradnju, cifre se kreću od 10 evra do preko 125.000 evra po aru.

  Najveći promet građevinskog zemljišta u prvoj polovini 2022. godine ostvaren je u Novom Sadu po maksimalnoj ceni 32.250 evra po aru. Sledi ga Beograd. U Inđiji je ta cifra na 4000 evra po aru.

  Promet građevinskog zemljišta na nivou države u prvom polugodištu 2022. godine bio je manji za 8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

  Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, cene građevinskog, obradivog i industrijskog zemljišta u Srbiji beleže rast.

  IN Medija

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/luki-siri-zonu-centra-indjije/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija