• Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

  U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu
  Foto: Opština Inđija

  Kako se navodi, Milana i Ivan Dašić dobili su 1.200.000 dinara za kupovinu kuće u Ljukovu, a ovu podsticajnu meru podržava lokalna samouprava, smatrajući da je pomoć mladim ljudima u rešavanju egzistencijalnih pitanja važna za očuvanje porodice kao institucije.

  Moramo podržati mlade ljude na njihovom putu u izgradnji porodice, dati im vetar u leđa kako bi im početak bio laški, i time dati doprinos njihovoj borbi da ostanu na selu da žive.- rekao je tom prilikom Živanović.  

  Direktorica Agencije za ruralni razvoj Opštine Inđija navela je da Agencija pruža neophodnu pomoć mladima pri rešavanju adinistrativnih pitanja u vezi sa konkursom.

  Bićemo im na raspolaganju i ubuduće. –  naglasila je Ivana Peović Ševrt, direktorka Agencije.

  Sredstva je obezbedilo resorno ministartsvo, a u Opštini Inđija nedavno je obezbeđen deo sredstava za kupovinu seoskih kuća za sedam porodica iz opštinskog budžeta, navodi se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]