• Inđija: Paralelni spiskovi, uticaj na birače, kupovina glasova, stvaranje gužvi

  U prvim satima glasanja na teritoriji opštine Inđija posmatrači i kontrolori zabeležili niz nepravilnosti i potencijalnih krivičnih dela.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Paralelni spiskovi, uticaj na birače, kupovina glasova, stvaranje gužvi

  U dosadašnjem toku glasanja na 37 biračkih mesta u Inđiji kontrolori i posmatrači zabeležili su niz nepravilnosti, Kupovina glasova, pritisak na birače, dupli spiskovi, namerno pravljenje gužve.

  Na biračkom mestu broj 15. TŠ „Mihajlo Pupin“ birači su prijavili da je u trenutku glasanja ženska osoba ubacila listić koji je donela sa sobom dok je listić koji je dobila na biračkom mestu ponela sa sobom. Birači su reagovali na šta su reagovali i kontrolori dok je žena koja je glasala sa duplim listićem iskoristila priliku i otišla sa biračkog mesta.

  Na biračkom mestu 24. u Krčedinu posmatrači su zabeležili da nakon glasanja birači otvoreno traže svoje vaučere u iznosu od 3000 dinara kao nagradu za glasanje. Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, poznatije kao „kupovina glasova“, krivično je delo koje se tereti po službenoj dužnosti.

  Na biračkom mestu br. 16 u onđijskoj Gimnaziji primećeno je namerno stvaranje gužvi dok ispred samog glasačkog mesta dežuraju tri automobila sa duplim spiskovima koji utiču na birače. Incident je prijavljen policiji a automobili su pre reakcije policije otišli ispred biračkog mesta.

  Slična situacija primećena je i u Beški gde su reagovali posmatrači i automomobili koji su parkirani u blizini biračkih mesta su uklonjeni.

  Na biračkom mestu br.3 Dom kulture Beška posmatrači su primetili organizovano dovođenje glasača.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija