• Inđija: Pored 150 miliona suficita, za bunar u Krčedinu nema novca u budžetu

  Iako je lokalna samouprava tvrdila da ima novac za izgradnju bunara B5 u Krčedinu i najavila završetak za oktobar 2022. godine u predlogu budžeta stoji da novac uzimaju od viših nivoa vlasti a da će završetak radova biti 2023.godine. U predlogu budžeta za iduću 2023. godinu nalazi se stavka projekat za izgradnju sabirnog cevovoda i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Pored 150 miliona suficita, za bunar u Krčedinu nema novca u budžetu

  Iako je lokalna samouprava tvrdila da ima novac za izgradnju bunara B5 u Krčedinu i najavila završetak za oktobar 2022. godine u predlogu budžeta stoji da novac uzimaju od viših nivoa vlasti a da će završetak radova biti 2023.godine. U predlogu budžeta za iduću 2023. godinu nalazi se stavka projekat za izgradnju sabirnog cevovoda i izgradnja baterije bunara u Krčedinu kao i izgradnju bunara B5 za šta je predviđeno 11 miliona dinara ali koje daju viši nivoi vlasti.

  Pre samo par dana, a nakon što je objavljen nacrt budžeta, predsednik opštine Vladinir Gak je kazao da opština Inđija ima suficit u budžetu od 150 miliona dinara. Tom prilikom nije objasnio iz kog razloga se novac za izgradnju bunara u Krčedinu uzima 11 miliona dinara sa viših nivoa vlasti ako lokalna kasa ima gotovo 14 puta viška novca od vrednosti investicije.

  Hronologija besmisla

  Nakon protesta krčedinaca zbog dvomesečnih svakodnevnih restrikcija tokom jula i avgusta, obećana je izgradnja novog bunara na izvorištu u Krčedinu do kraja oktobra tekuće godne. Tada je predsednik opštine Vladimir Gak čvrsto obećao izgradnju bunara do kraja oktobra za šta opština ima potreban novac što je potvrdio i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović. Krajem jula meštanima je potvrđeno da je raspisana javna nabavka za projektovanje bunara B5 u Krčedinu.

  Nakon odabira firme zadužene za projekciju bunara, lokacijska dozvola dobijena je 12. oktobra a građevinska 24. oktobra. U rešenju o dodeli rađevinske dozvole, naznačeno je da je vrednost objekta 11 miliona dinara te da je izvođač dužan da u roku od tri godine otpočne građevinske radove.

  U predlogu budžeta kapitalnih investicija u 2023. godini našla se izrada projekta za izgradnju sabirnog cevovoda I izgradnje baterije bunara B5 u krčedinu koji bi se u celosti finansirao iz opštinskog budžeta sa 759.803 dinara. Kao početak radova navedena je 2022. Godina a završetak posla predviđen je za narednu godinu.

  Izvođenje radova na izgradnji bunara B5 finansiraće se iz drugih nivoa vlasti u iznosu od 11 miliona dinara , odnosno radove neće finansirati opštinska kasa.

  Opštinski budžet za ovaj projekat biće olakšan za 600.000 dinara i to za stručni nadzor 400 hiljada dinara I preventivne mere i koordiniranja 200.000.

  U predlogu se navodi da bi ovi radovi bili započeti i završeni 2023. godine.

  Matematika

  Sunirajući domaćinsko vođenje lokalne samouprave stvari izgledaju ovako, lokalna samouprava ima višak u budžetu 150 miliona dinara, uzima novac za kapitalne projekte od viših nivoa vlasti i kreditno će se zadužiti za asfaltiranje ulica. Za reflektore na stadionu daje količinu novca kojim se mogu izgraditi 4 bunara dok je za restorane i hotele u ovoj godini predviđen trošak od 17,2 miliona dinara, odnosno jedan i po bunar za vodosnabdevanje.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/172-miliona-dinara-za-hotele-i-restorane-za-celnike-opstine-indjija/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija