• Inđija: Poslednje pripreme za investitora iz auto industrije

  Članovi Opštinskog veća će još jednom razmatrati izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija nakon što je na zahtev investitora izmena plana korigovana. Podsetimo, na poslednjoj sednici SO Inđija, koja je održana 11. aprila 2022. godine na na kojoj je trebalo da se glasa o izmeni i dopuni Prostornog plana opštine Inđija predsednik opštine Vladimir […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Poslednje pripreme za investitora iz auto industrije

  Članovi Opštinskog veća će još jednom razmatrati izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija nakon što je na zahtev investitora izmena plana korigovana.

  Podsetimo, na poslednjoj sednici SO Inđija, koja je održana 11. aprila 2022. godine na na kojoj je trebalo da se glasa o izmeni i dopuni Prostornog plana opštine Inđija predsednik opštine Vladimir Gak kao predlagač je povukao predlog obrazlažući to činjenicom da u skladu sa zahtevima investitora o unošenju detaljnih informacija mora biti dorade samog predloga izmene Prostornog plana.

  Nakon održane sednice lokalnog parlamenta, korigovan je nacrt Plana koji će se naći na sednici Opštinskog veća a nakon toga na novoj sednici Skupštine opštine Inđija čije se održavanje uskoro očekuje.

  Pogledaj još:

  Inđija: Poljoprivredno zemljište predviđeno za automobilsku industriju

  Opštinska vlast ponovo pretvara oranice u građevinsko zemljište

  Prostorni plan opštne donet 2012. godine te su izmene i dopune ciljane da se “ukoliko se ukaže potreba, na lokalitetu na poljoprivrednom zemljištu, severoistočno od naselja Inđija, izvan građevinskog područja, formiraju nove radne zone”.

  O izmenama i dopunama Prostornog plana se odlučuje već godinu dana jer je na sednici koja je održana 13. aprila 2021. godine doneta odluka o  o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Inđija.

  Reč je zapravo o potencijalnom investitoru zbog koga taj deo deo urbanističkog akta moraju da obave odbornici. Potencijalni investitor bi prema onome što je navedeno u Pismu o namerama trebalo da uloži milijardu evra i upravo zbog njega poljoprivredno zemljište u ovoj sremskoj opštini će po svemu sudeći postati građevinsko.

  Sednica Opštinskog veća je zakazana za sutra (11. maj) sa početkom u 10 sati

  M.Blečić (IN Medija)

  Ako te zanima:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-se-sprema-za-investitora-iz-automobilske-industrije-nije-folksvagen/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Inđija: Od večeras nema restrikcija vode

  Nadležni u JKP “Vodovod i kanalizacija” Inđija saopštili su danas da su rezerve vode obnovljene te da nema više potrebe za restrikcijama […]

  Pokušaj samoubistva na jarkovačkom putu

  Prema nezvaničnim informacijama, danas oko 12:20 na putu ka naseljenom mestu Jarkovci pronađeno je telo muškarca koji je pokušao samoubistvo pucnjem u […]