• Inđija: Prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine

  Nacionalni savet ukrajinske nacionalne manjine saopštio je danas da organizuje prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine i za zbrinjavanje izbeglica iz te zemlje koju je napala Rusija. Pozvali su građane Srbije da humanitarnu pomoć u vidu hrane, odeće, obuće, ćebadi dostave na punktovima u Vrbasu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Inđiji, Novom Sadu. – Građani Inđije pomoć mogu donositi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine

  Nacionalni savet ukrajinske nacionalne manjine saopštio je danas da organizuje prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine i za zbrinjavanje izbeglica iz te zemlje koju je napala Rusija.

  Pozvali su građane Srbije da humanitarnu pomoć u vidu hrane, odeće, obuće, ćebadi dostave na punktovima u Vrbasu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Inđiji, Novom Sadu.

  – Građani Inđije pomoć mogu donositi u prostorije Ukrajinskog udruženja „Kalina“ koje se nalaze u ulici Jug Bogdana 57u Inđiji. Molio bih građane da ukoliko mogu, donose konzerviranu hrnu, sredstva za ličnu higijenu. Lekovi i garderobu ne moraju da donose. Ono što je moguće proslediti kao pomoć je i komplet „prve pomoći“. – kazao je član Saveta i predsednik ukrajinskog Udruženja „Kalina“ iz Inđije Petar Zakamarok.

  Molimo sve ljude dobre volje koji imaju mogućnost da prihvate izbeglice iz ratom zahvaćenih prostora Ukrajine da se jave – na brojeve telefona koje mogu dobiti u Nacionalnom savetu Ukrajinaca, piše u saopštenju.

  Taj nacionalni savet je u petak osudio agresiju Rusije na Ukrajinu.

  Sa dubokom zabrinutošću reagujemo na agresiju Rusije na Ukrajinu i to smatramo kao najgrublje kršenje međunarodnog prava, prema kojem se garantuje teritorijalna celovitost i suverenitet zemalja – članica Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope i OEBS-a – ističe se u saopštenju za javnost koje je Savet prosledio javnosti nakon sednice koja je održana u Kuli.

  Naslovna fotografija: Jorono / Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]