Inđija: Prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine

Nacionalni savet ukrajinske nacionalne manjine saopštio je danas da organizuje prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine i za zbrinjavanje izbeglica iz te zemlje koju je napala Rusija. Pozvali su građane Srbije da humanitarnu pomoć u vidu hrane, odeće, obuće, ćebadi dostave na punktovima u Vrbasu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Inđiji, Novom Sadu. – Građani Inđije pomoć mogu donositi […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Inđija: Prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine

Nacionalni savet ukrajinske nacionalne manjine saopštio je danas da organizuje prikupljanje humanitarne pomoći za građane Ukrajine i za zbrinjavanje izbeglica iz te zemlje koju je napala Rusija.

Pozvali su građane Srbije da humanitarnu pomoć u vidu hrane, odeće, obuće, ćebadi dostave na punktovima u Vrbasu, Kuli, Sremskoj Mitrovici, Inđiji, Novom Sadu.

– Građani Inđije pomoć mogu donositi u prostorije Ukrajinskog udruženja „Kalina“ koje se nalaze u ulici Jug Bogdana 57u Inđiji. Molio bih građane da ukoliko mogu, donose konzerviranu hrnu, sredstva za ličnu higijenu. Lekovi i garderobu ne moraju da donose. Ono što je moguće proslediti kao pomoć je i komplet „prve pomoći“. – kazao je član Saveta i predsednik ukrajinskog Udruženja „Kalina“ iz Inđije Petar Zakamarok.

Molimo sve ljude dobre volje koji imaju mogućnost da prihvate izbeglice iz ratom zahvaćenih prostora Ukrajine da se jave – na brojeve telefona koje mogu dobiti u Nacionalnom savetu Ukrajinaca, piše u saopštenju.

Taj nacionalni savet je u petak osudio agresiju Rusije na Ukrajinu.

Sa dubokom zabrinutošću reagujemo na agresiju Rusije na Ukrajinu i to smatramo kao najgrublje kršenje međunarodnog prava, prema kojem se garantuje teritorijalna celovitost i suverenitet zemalja – članica Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope i OEBS-a – ističe se u saopštenju za javnost koje je Savet prosledio javnosti nakon sednice koja je održana u Kuli.

Naslovna fotografija: Jorono / Pixabay

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Vodovod demantuje navode Gorana Ješića

JKP Vodovod I kanalizacija demantovao je u svom saopštenju navode nekadašnjeg predsednikaOpštine Inđija Gorana Ješića da se u Inđiji nije kontrolisao kvalitet vode u poslednjh pet godina. Ukazujući na propuste vlasti, Ješić je, na tribini koaicije „Srbija protiv nasilja“, izneo podatak da inđinčani piju nezdravu vodu a da ih vlast o tome ne obaveštava.

Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

Nove prostorije škole u Jarkovcima biće stavljene u upotrebu u poslednjoj nedelji pred izbore. Predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai a u Jarkovcima je planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Milica Đurđević Stamenovski posetila Banstol

Nosilac liste „Nacionalno okupljanje“ Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Hram Blage Marije u naselju Banstol kod Inđije i rekla da će koalicija Zavetnika i Dveri voditi računa o krajiškim Srbima i uslovima u kojima žive.

Ne ćuti Kulturni centar, ćuti Ružica Jovanović

Iako se sama javila za reč na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta i ponudila da njen rad bude proveren u ličnom razgovoru na bilo koju temu o radu ove Ustanove, Ružica Jovanović je svoju reč pogazila nakon tri dana računajući i vikend.