• Inđija: Pripreme za popis stanovništva

  Lokalna samouprava u Inđiji priprema se za predstojeći popis stnovništva koji će biti organizovan od 1. do 31. oktobra. Na narednoj sednici Skupštine opštine, zakazanoj za četvrtak, odbornici će razmatrati Zaključak u kom kadrovska komisija predlaže Draganu Stepanović za predsednika Popisne komisije – za potrebe pripreme, organizovanja i sprovođenja Popisa stanovništv. Pored Dragane Stepanović, komisiju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Pripreme za popis stanovništva

  Lokalna samouprava u Inđiji priprema se za predstojeći popis stnovništva koji će biti organizovan od 1. do 31. oktobra.

  Na narednoj sednici Skupštine opštine, zakazanoj za četvrtak, odbornici će razmatrati Zaključak u kom kadrovska komisija predlaže Draganu Stepanović za predsednika Popisne komisije – za potrebe pripreme, organizovanja i sprovođenja Popisa stanovništv.

  Pored Dragane Stepanović, komisiju će činiti još 4 člana i to: Aleksandar Banić, kao njen zamenik zatim Tijana Došen kao član kao i predstavnik manjina  Darko Peka. Predstavnik Zavoda za statistiku će biti Spomenka Malešević.

  Kako pišu beogradski mediji, od 1. oktobra 15.000 anketara koji uspešno budu prošli obuku počeće popis stanovništva, a uskoro počinju prijave za instruktore i popisivače na terenu   Prijave će biti moguće isključivo posredstvom elektronske prijave na sajtu RZZS do 3. jula. Javni poziv za popisivače planiran je za 20. jul.

  Popisivači će ići od vrata do vrata i umesto na papire, informacije unositi elektronski – direktno u laptopove, što će ubrzati proces evidentiranja podataka i pobošljati zaštitu ličnih podataka koji će odmah biti kriptovani.

  Zvanični sajt opštine Inđija

  Pitanja koja popisivači budu postavljali građanima odnosiće se na pol, starost, bračni status, državljanstvo, nacionalnu pripadnost, veroispovest, ekonomske aktivnosti i druge pojedinosti.  Mediji navode da na zahtev naučnika, pitanje o broju biološke dece sada se postavlja i muškarcima.

  Popisivači mogu biti samo osobe sa završenom najmanje srednjom trogodišnjom školom, koje su srpski državljani, poseduju osnovna znanja o radu na računarima i do sada nisu osuđivani.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]