• „Inđija Pro poet 2022“ u Inđiji, Novom Sadu i Beogradu

  Od 8. do 13. septembra u Inđiji, Novom Sadu i Beogradu održaće se šesti po redu Međunarodni književni festival „Inđija Pro poet 2022“, najavljuju iz lokalne samouprave. Dobitnik Glavne nagrade festivala „Gran pri Pro poet“ ove godine je srpski pesnik Ivan Negrišorac. Nagrada će laureatu biti uručena na svečanosti otvaranja festivala „Inđija Pro poet“ u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Inđija Pro poet 2022“ u Inđiji, Novom Sadu i Beogradu

  Od 8. do 13. septembra u Inđiji, Novom Sadu i Beogradu održaće se šesti po redu Međunarodni književni festival „Inđija Pro poet 2022“, najavljuju iz lokalne samouprave.

  Dobitnik Glavne nagrade festivala „Gran pri Pro poet“ ove godine je srpski pesnik Ivan Negrišorac. Nagrada će laureatu biti uručena na svečanosti otvaranja festivala „Inđija Pro poet“ u četvrtak 8. septembra u 19 sati, na letnjoj sceni Kuće Vojnovića, u centru Inđije. Dobitnici ovog priznanja prethodnih godina bili su Matija Bećković, Milovan Vitezović, Pero Zubac, Ljiljana Habjanović Đurović i Ljubivoje Ršumović.

  „Inđija Pro Poet 2022“ , navodi se u saopštenju opštine Inđija, u svome šestom izdanju ugostiće 56 književnika, književnih prevodilaca i kantautora iz 20 država. Uz tradicionalne festivalske programe Književni meridijani, Književni matine, Promocije novih knjiga i Veliki književni miting, učesnici festivala održaće i književne časove u svim osnovnim školama inđijske opštine, a nastupiće i u Keltskom selu u Inđiji, u Novom Sadu kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju i u Beogradu u Kući Đure Jakšića u Skadarliji.

  Specijalne povelje festivala „Inđija Pro poet 2022“ biće uručene piscima Mestu Šenolu iz Turske, Gustavu Vaga Mansili iz Španije, Debasišu Parašaru iz Indije, Dimitrisu P. Kraniotisu iz Grčko iz Italije i Ana Mariji Del Oli.

  Tokom festivala biće potpisani protokoli o saradnji našeg festivala sa srodnim manifestacija u svetu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]