• Inđija: Studentske stipendije veće za 5000 dinara od republičkih

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je danas Odluku o povećanju iznosa učeničkih i studentskih stipendija i kredita, koje se isplaćuju iz budžeta. Odluka predviđa da se iznos studentskog kredita i stipendije poveća sa dosadašnjih 8.400 dinara, na 13.000 dinara mesečno, objavilo je resorno ministarstvo. – Ova novčana podrška samo je dodatni podsticaj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Studentske stipendije veće za 5000 dinara od republičkih
  Foto: IN Medija

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je danas Odluku o povećanju iznosa učeničkih i studentskih stipendija i kredita, koje se isplaćuju iz budžeta.

  Odluka predviđa da se iznos studentskog kredita i stipendije poveća sa dosadašnjih 8.400 dinara, na 13.000 dinara mesečno, objavilo je resorno ministarstvo.

  Ova novčana podrška samo je dodatni podsticaj za dalje obrazovanje i jedan od pokazatelja koliko Srbija ulaže u školovanje mladih – poručio je Ružić.

  Ministar je najavio i da će biti povećan i iznos učeničkih stipendija i kredita i da će učenici dobijati 8.100 dinara umesto 5.400 dinara.

  Za jednog studenta iz budžeta resornog ministarstva, na godišnjem nivou, za ove namene biće izdvojeno 130.000 dinara, a učenici će na godišnjem nivou dobiti ukupno 81.000 dinara.

  Stipendisti inđijske opštine, ove godine njih 109, potpisali su ugovore sa Opštinom Inđija o stipendiranju u visini od 18 hiljada dinara mesečno, što je u odnosu na državnu stipendiju više za 5 hiljada dinara. Opština Inđija će za 109 studentskih stipendija odvajati mesečno iz budžeta oko dva miliona dinara mesečno.

  Prema rečima Vladimira Gaka predsednika opštine Inđija naredne godine stipendije će biti 20 hiljada dinara, a da li će to značiti manji broj stipendista nije komentarisao.

  On je poručio  studentima da nastave da uče jer Opština ume to da ceni i nagradi.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija