Inđija sve „pametniji grad“

U centru Inđije postavljene su kamere što predstavlja nastavak  realizacije projekta “Smart City” za koji je Inđija na konkursu Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dobila 61 milion dinara. -Osim bezbednosti postavljene kamere bi mapirale opštinu Inđija kao prvi Smart City (pametan grad) u Srbiji – najavio je krajem prošle godine realizaciju projekta […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Inđija sve „pametniji grad“

U centru Inđije postavljene su kamere što predstavlja nastavak  realizacije projekta “Smart City” za koji je Inđija na konkursu Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dobila 61 milion dinara.

-Osim bezbednosti postavljene kamere bi mapirale opštinu Inđija kao prvi Smart City (pametan grad) u Srbiji – najavio je krajem prošle godine realizaciju projekta predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-cilj-je-da-indjija-bude-prvi-pametni-grad-u-srbiji/

Projektom je predviđena montaža radara za merenje brzine u ulicama Cara Dušana i Kralja Petra a sam centar odnosno raskrsnica biće pokrivene kamerama na portalnim stubovima.

Pored detekcije saobraćajnih prekršaja vozačima će stizati na adresu i kazne za neregistrovana vozila. U toku parcijalne realizacije projekta “Pametan grad”  na parking prostoru u centru Inđije, sredinom marta,  postavljeni su senzori  za 482 parking mesta kako bi se putem mobilne aplikacije lakše došlo do slobodnog mesta za parkiranje.

Slična ideja iz 2015. godine

U januaru 2016.godine u zgradi opštine Inđija pokrenut je Centar za bezbednost koji se nalazio u zgradi Opštine Inđija. Projekat je pripreman tokom 2015.godine godine i realizovan je sredstvima pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova vredan od oko 4 miliona dinara koji su iskorišćeni za nabavku kamera.

Tada je projektom predviđeno da u sistem funkcionisanja Centra bude uključena i policija, koja bi preuzimala linkove kamera Centra za bezbednost kako bi policija brže reagovala prilikom narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih prekršaja.

Naslovna fotografija: Opština Inđija

Verica Marinčić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.