• Inđija sve „pametniji grad“

  U centru Inđije postavljene su kamere što predstavlja nastavak  realizacije projekta “Smart City” za koji je Inđija na konkursu Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dobila 61 milion dinara. -Osim bezbednosti postavljene kamere bi mapirale opštinu Inđija kao prvi Smart City (pametan grad) u Srbiji – najavio je krajem prošle godine realizaciju projekta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija sve „pametniji grad“

  U centru Inđije postavljene su kamere što predstavlja nastavak  realizacije projekta “Smart City” za koji je Inđija na konkursu Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dobila 61 milion dinara.

  -Osim bezbednosti postavljene kamere bi mapirale opštinu Inđija kao prvi Smart City (pametan grad) u Srbiji – najavio je krajem prošle godine realizaciju projekta predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-cilj-je-da-indjija-bude-prvi-pametni-grad-u-srbiji/

  Projektom je predviđena montaža radara za merenje brzine u ulicama Cara Dušana i Kralja Petra a sam centar odnosno raskrsnica biće pokrivene kamerama na portalnim stubovima.

  Pored detekcije saobraćajnih prekršaja vozačima će stizati na adresu i kazne za neregistrovana vozila. U toku parcijalne realizacije projekta “Pametan grad”  na parking prostoru u centru Inđije, sredinom marta,  postavljeni su senzori  za 482 parking mesta kako bi se putem mobilne aplikacije lakše došlo do slobodnog mesta za parkiranje.

  Slična ideja iz 2015. godine

  U januaru 2016.godine u zgradi opštine Inđija pokrenut je Centar za bezbednost koji se nalazio u zgradi Opštine Inđija. Projekat je pripreman tokom 2015.godine godine i realizovan je sredstvima pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova vredan od oko 4 miliona dinara koji su iskorišćeni za nabavku kamera.

  Tada je projektom predviđeno da u sistem funkcionisanja Centra bude uključena i policija, koja bi preuzimala linkove kamera Centra za bezbednost kako bi policija brže reagovala prilikom narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih prekršaja.

  Naslovna fotografija: Opština Inđija

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija