• Inđija: U martu počinje gradnja nove fabrike, vrednost investicije 40 miliona evra

  Kompanija JFE Shoji Serbia registrovana na Novom Beogradu, podnela je zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju kompleksa za proizvodnju metalnih delova za elektromotore u Inđiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: U martu počinje gradnja nove fabrike, vrednost investicije 40 miliona evra
  Foto: IN Medija

  Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, najavio je da će kamen temeljac za novu japansku investiciju u Inđiji biti postavljen 18. marta, prenose lokalni mediji. Gak je rekao da je u pitanju kompanija koja radi u oblasti autoindustrije, da će, u prvoj fazi, biti otvoreno 200 radnih mesta.

  Mediji prenose i da ova kompanija proizvodi rotore i elektro motore (brisače i podizače) za najveće brendove za auto-industriju, kao i da sarađuju sa japanskim kompanijama Toyo Tires i Nidec, koje već posluju u Srbiji.

  Ranije je objavljeno da je vrednost ove investicije 40 miliona eura.

  Na sajtu APR se može videti da je ova firma u Srbiji osnovana u junu prošle godine, sa pretežnom delatnošću kovanje, presovanje, štancovanje i valjanje metala i metalurgija praha, kao i da je u vlasništvu japanske JFE Shoji Corporation.

  Lokacija nove fabrike je u neposrednoj blizini Autlet šoping centra, odmah pored parcele gde se gradi Akva park.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]