• Inđija: U ponedeljak počinje sa radom mamograf u Domu zdravlja

  Lokalna samouprava saopštila je danas da će u ponedeljak, 13. marta, u inđijskom Domu zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ početi sa radom mamograf, koji mesecima nije bio u funkciji. Od sledeće nedelje započeće se sa pregledima i za kratak period očekuje se ukidanje liste čekanja.  Kako se navodi, rezervni deo je ugrađen, izvršena su sva […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: U ponedeljak počinje sa radom mamograf u Domu zdravlja

  Lokalna samouprava saopštila je danas da će u ponedeljak, 13. marta, u inđijskom Domu zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ početi sa radom mamograf, koji mesecima nije bio u funkciji. Od sledeće nedelje započeće se sa pregledima i za kratak period očekuje se ukidanje liste čekanja.

   Kako se navodi, rezervni deo je ugrađen, izvršena su sva ispitivanja i dobijene su dozvole za početak korišćenja ovog, za zdravlje žena, veoma važnog aparata.

  Mamograf nije bio u funkciji mesecima zbog dugog čekanja delova koji su odavno poručeni iz inostranstva i plaćeni unapred, ali zbog poremećaja na svetskom tržištu isporuka se otegla – navode iz Opštine Inđija i dodaju da je plan Doma zdravlja nabavka još jednog mamografa “kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe stanovništva i agresivnije pristupilo preventivnim aktivnostima protiv opake bolesti raka dojke.”

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nabavljeni-defibrilatori-ekg-aparati-pacijent-monitori-za-indjijski-dom-zdravlja/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija