• Inđija: Upis dece u vrtić traje do kraja aprila

  U toku je konkurs za upis dece u vrtić za 2023/24. godinu koji traje do kraja aprila, prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu „Boško Buha“ u Inđiji može se podneti elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije, ili lično, u prostorijama vrtića. Za elektronski podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Upis dece u vrtić traje do kraja aprila

  U toku je konkurs za upis dece u vrtić za 2023/24. godinu koji traje do kraja aprila, prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu „Boško Buha“ u Inđiji može se podneti elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije, ili lično, u prostorijama vrtića.

  Za elektronski podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, te roditelji nisu u obavezi da dostavljaju pomenutu dokumentaciju. Upis dece moguć je obaviti elektronskim putem na OVOM linku.

  Iz PU „Boško Buha“ ističu da svi zahtevi podneti do raspisivanja konkursa prestaju da važe sa raspisivanjem istog za 2023/24. godinu,  ukoliko dete nije primljeno u radnoj 2022/23. godini potrebno je ponovo podneti zahtev u toku trajanja konkursa.

  Od 1. Januara boravak dece u vrtićima na teritoriji inđijske opštine je besplatan, odlukom lokalnog parlamenta od 30. decembra prošle godine.

  Upisom dece roditelji su u obavezi da svaki eventualni izostanak deteta opravdaju bez obzira što je vrtić besplatan,

  Jedan od vidova pravdanja jeste rešenje o korišćenju godišnjeg odmora. Ukoliko roditelj nije zaposlen ili iz nekih drugih razloga ne može da dostavi rešenje o korišćenju godišnjeg odmora, ustanova je dala opciju, da roditelj da potpisanu izjavu radi pravdanja odustva deta i to pravdanje ne može biti duže od 30 dana.

  Pored pomenutih pravdanja, postoji i mogućnost i davanja izjave na osnovu neke iskazane potrebe porodice za neke pojedinačne slučajeve, kojom roditelju mogu pravdati izostanak deteta do 10 dana. Kada je dete bolesno i kada zbog bolesti odsustvuje iz vrtića neophodno je doneti opravdanje od lekara.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija