• Inđija: Vlast smatra da su amandmani opozicije neumesni

  Vlast je odbila amandmane na budžet koju je podnela  opozicija iako je prvi čovek opštine Vladimir Gak, na sednici Skupštine opštine Inđija, rekao da je razgovor sa odborničkim grupama prilikom konsultacija o nacrtu budžeta za 2023. godinu bio više nego korektan a predlozi opozicije konkretni. Na pretposlednjoj sednici lokalnog parlamenta,održanoj 22 decembra 2022. godine, predsednik […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Vlast smatra da su amandmani opozicije neumesni

  Vlast je odbila amandmane na budžet koju je podnela  opozicija iako je prvi čovek opštine Vladimir Gak, na sednici Skupštine opštine Inđija, rekao da je razgovor sa odborničkim grupama prilikom konsultacija o nacrtu budžeta za 2023. godinu bio više nego korektan a predlozi opozicije konkretni.

  Na pretposlednjoj sednici lokalnog parlamenta,održanoj 22 decembra 2022. godine, predsednik opštine Inđija govoreći tada o nacrtu budžeta za ovu godinu je rekao da je zadovojan razgovorom sa predstavnicima opozicije.

  Zahvaljujem svim odborničkim grupama koje se pristupile konsultacijama dosta konkretno i korektno smo razgovarali i uveren sam da ćemo mnogo stvari koje su predložile opoziocione odborničke grupe uvrstiti u budžet. Mislim da to pokazuje i naše demokratsko opredeljenje kada govorim o vršenju vlasti i sprovođenju politike u opštini Inđija. Svi ovde bez obzira da li smo pozicija i opozicija smo pre svega predstavnici građana. – kazao je tada Vladimir Gak.

  Opozicioni odbornik Strahinja Jovanović za IN Medija kaže da jeste pozitivno to što se vode razgovori pozicije i opozicije ali da prilikom razgovora o nacrtu budžeta predstavnici opozicije nisu upoznati sa celokupnim predlogom budžeta.

  Mi smo se odazvali pozivu jer smatramo da je to nešto sasvim normalno. Međutim, mi nismo mogli da predložimo sve na tim konsultacijama zato što smo u tom momentu imali informacija samo o kapitalnim investicijama. Nismo uopšte znali koji je drugi deo budžeta, koliko se zaduženje planira, koji su to neki drugi projekti ili koliko se novca izdvaja za manifestacije.

  Lokalni parlament

  Kada je dostavljen konačan Nacrt budžeta, opozicija je podnela 16 amandamana i predala u elektronskoj formi.

   – Između ostalog, zamerka nam je bila i na troškove reprezentacije koji iznose 27 miliona dinara. Smatramo da oni treba da iznose maksimalno 11 miliona iako nam je jasno da kada vam dođe strani investitor vi naravno njega morate da odvedete na ručak ili večeru ali mislimo da je 27 miliona za te namene, u vreme krize, nenormalno. – objašnjava Jovanović.

  Naš sagovornik napominje da je odbornička grupa „Građanin“ tražila i da se davanja za sport smanje jer je, kako kaže, besmisleno da opština plaća tuđe rezultate.

  Tražili smo i da se izbaci stavka koje se odnosi na 40 miliona dinara za reflektore na stadionu FK Inđija. Takođe smo tražili da se smanje davanja za sport sa 200 miliona dinara na 40 jer smatramo da je potpuno besmisleno da opština Inđija plaća tuđe rezultate. Tu nema nikakve vizije razvitka sporta jer kada se prekine finansiranje klubova na ovaj način, oni će se ugasiti jer drugačije ne mogu da funkcionišu. Ne znaju kako da izađu na tržište, kako da prihoduju i za taj naš amandman vlast je rekla da je neumesan. Ta reč koju je vlast iskoristila je meumesna a ne naši legitimni zahtevi. – tvrdi Jovanović.

  Na sednici lokalnog parlamenta, održanoj 30. decembra, svi amandmani koje je podnela opozicije su odbijeni.

  Strahinja Jovanović kaže da je među odbijenim amanmdanima bila i stavka oko izgradnje gradskog trga tačnije idejnog projekta i revidiranje istog.

  Vlast je prihvatila neke sitne korekcije koje smo predložili međutim sve što se odnosilo na kapitalne projekte, većina u Skupštini opštine je odbila. Nemoguće da ni jedan od 16 amandmana nije bio dobar. – zaključuje naš sagovornik.

  M.Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gradjani-nezainteresovani-za-odluke-koje-donosi-skupstina-opstine/?fbclid=IwAR2c2i2eeHRepYMhNB69ArHuNH9EFD8GG4-Ulc_eTk_vfCvIlain0SmNFdo

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika