• Inđija: Za letenje balonom na Krčedinskoj adi predviđeno 25,6 miliona dinara

  Turistička organizacija opštine Inđija pokrenula je 2022. godine projekat „Srpska Kapadokija“. Za taj projekat ove godine predviđeno je 25.600.000,00 dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđija: Za letenje balonom na Krčedinskoj adi predviđeno 25,6 miliona dinara

  Kada je reč o stalnim troškovima, budžetom je za projekat „formiranje turističkog proizvoda na Krčedinskoj adi – letenje balonom na topao vazduh“ predviđeno 2,2 miliona dok je za usluge po ugovoru izdvojeno 5 miliona dinara.

  Ista cifra predviđena je i za „sprecijalizovane usluge“ i dodatnih pet miliona za materijal.

  Za tekuće popravke i održavanje je izdvojeno  900 hiljada dinara. Budžetom je za zgrade i građevinske objekte predviđeno 3 miliona dok je milion dinara predviđeno za mašine i opreme.

  Kako je navedeno, za ostale nekretnine i opremu predviđeno je 3,5 miliona dinara.

  Kao što smo naveli, konačna cifra za ovaj projekat iznosi 25.600.000,00 dinara i to – 21,1 milion iz opštinske kase dok iz sopstvenih prihoda Turističke organizacije opštine Inđija je 4,5 miliona dinara.

  U okviru pripremnih radnji na realizaciji projekta „Srpska Кapadokija“ na Кrčedinskoj adi,  krajem avgusta 2022. godine, uspešno je izveden prvi probni let balonom.

  Podsetimo, Turistička organizacija Opštine Inđija je u prošloj godini zakupila od firme „Kapadokya Kaya Balloons“ pet balona za letenje sa posadom. Ova firma je ponudila cenu od  17,99 miliona dinara sa PDV-om (oko 154.000 evra).

  Turistička organizacija Inđije prethodno je sprovela postupak javne nabavke za zakup pet balona na topao vazduh sa posadom.

  Pored zakupa pet balona, turistička organizacija opštine Inđija raspisala je tada i javnu nabavku dva polovna balona za letenje, procenjene vrednosti 20 miliona dinara.

  Za potrebe formiranja turističke atrakcije letenja balonima na Krčedinskoj adi u opštini Inđija, nabavljaju se dva polovna balona na topao vazduh. – pisalo je tada u tehničkoj specifikaciji za ovaj odvojeni tender.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]