• Inđiji nedostaju poštari

  Građani Inđije poslednjih meseci imaju pritužbe na rad “Pošte” a kritike su upućene najviše na redove na šalterima ali i kašnjenjem pošiljki i računa. Prema tvrdnjama građana, pred praznike je pošta u Zmaj Jovinoj uluci u Inđiji podeljena sa jedne strane ulice, dok žitelji druge strane poštu nisu dobili. Zabrinuti za račune i plaćanje  raspitali […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđiji nedostaju poštari

  Građani Inđije poslednjih meseci imaju pritužbe na rad “Pošte” a kritike su upućene najviše na redove na šalterima ali i kašnjenjem pošiljki i računa.

  Prema tvrdnjama građana, pred praznike je pošta u Zmaj Jovinoj uluci u Inđiji podeljena sa jedne strane ulice, dok žitelji druge strane poštu nisu dobili. Zabrinuti za račune i plaćanje  raspitali su se o razlozima izostanka dostave pošte, kako tvrde rečeno im je da je manjak poštara.

  Naime, u Inđiji nedostaje gotovo polovina od potrebnog optimalnog broja poštara a razlozi su, prema nezvaničnim informacijama, odlazak nekolicine njih u penziju, određen broj je na bolovanju te ceo rejon pokriva samo par poštara koji ne postižu u određenom roku dostavu pošte.

  Niko se ne odaziva na konkurs

  Za poziciju poštar/dostavljač nema zainteresovanih iako potreba postoji, prema tvrdnjama zaposlenih u ovom javnom preduzeću, oko godinu dana koliko je na Nacionalnoj službi u Inđiji otvoren konkurs retki su oni koji su zainteresovani za posao poštara.

  – I kada neko dođe da raznosi poštu, dešavalo se da na pola smene odustane. Vrati se, razduži se i ode. Plate su za početnike minimalac, verovatno je to razlog. – kaže jedan od radnika pošte u Inđiji.

  U Nacionalnoj službi zapošljavanja u Inđiji, nisu želeli da otkrivaju podatke oko uslova konkursa i broj zainteresovanih kandidata niti vremenski period trajanja konkursa za zaposlenje. Kako su naveli za IN Medija, škola za “poštare” ne postoji te su ljudi koje su kontaktirali na osnovu slobodne volje odlučili da se za taj posao ne odluče.

  Ne možemo nikog naterati da radi posao koji ne želi, nezaposleni nemaju obavezu da se prijave na službu, sve je to stvar lične odluke. A pitanje je zašto niko neće to da radi, samo što pitanje nije za nas nego za poslodavca – rekli su u Nacionalnoj službi zapošljavanja filijala Inđija.

  Otvoren stalni javni konkurs za celu Srbiju

  Uporedo sa iskazanim potrebama i problemima, oglasilo se JP “Pošta Srbije” , stalnim javnim konkursom koji je počeo juče,za zapošljavanje kandidata na celoj teritoriji Srbije.

  Foto: Pošta Srbije

  Prema raspisanom konkursu vidljivo je da problem sa manjkom radne snage na ovim poslovima nema samo Inđija, dok JP “Pošta Srbija” naglašava da je razlog stalnog javnog poziva, širenje asortimana usluga i razvijanja mreže poslovnica.Ovim konkursom naglašeno je da su potrebni vozači, poštari , dostavljači i šalterski radnici.

  Za ova radna mesta u poslovnicama širom zemlje, na konkurs imaju priliku da se prijave svi zainteresovani kandidati iz cele Srbije, u jednostavnom onlajn postupku, a sve prijave biće pažljivo razmotrene i obrađene. Kandidati koji uđu u uži izbor, biće pozvani na profesionalnu selekciju, kaže se u pozivu.

  Za potrebe realizacije konkursa, Pošta Srbije kreirala je na korporativnom sajtu, posebnu stranicu gde će biti dostupne sve informacije, uslovi konkursa i obrazac za prijavu. Ova stranica ostaće stalno aktivna i služiće budućim potrebama oglašavanja i informisanja o otvorenim mogućnostima za zapošljavanje, kao i stalno otvorena za kontinuiranu prijavu kandidata zainteresovanih za rad u Pošti Srbije, čije prijave će biti razmatrane prema aktuelnim potrebama, navodi se u pozivu.

  V.M. (IN Medija(

  Možda te zanima:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-na-evidenciji-nsz-ima-onih-koji-ne-planiraju-da-rade/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]