Inđijski Outlet radi

Categories VESTIPosted on

Na današnjoj sednici Kriznog štaba izmeđuostalog odlučeno je da ugostiteljski objekti i tržni centri i dalje ostaju zatvoreni dok se termin do kad traje ova mera ne spominje.

Od 22.marta dozvoljen je rad prodavnicama, frizerima, teretanama, fitnes klubovima, pozorištima i bioskopima uz poštovanje određenih epidemioloških mera.

Svoja vrata za posetioce 22.marta otvorio je i inđijski BIG fashion Outlet čije je radno vreme od 10 do 21 čas, svakog dana. Nezadovoljstvo pojedinih inđinčana vezano za rad outleta proisteklo je iz mišljenja da se radi o tržnom centru kom je zabranjen rad.

Međutim, iz menadžmenta BIG fashion Outlet Inđija, za IN Medija kažu, da se oni vode kao “ritejl park” što je noviji način organizovanja kupovine te im je po tom osnovu omogućen nesmetani rad uz poštovanje epidemioloških mera.

Ritejl parkovi su pozicionirani van centralnih gradskih zona i prostiru se na većim površinama, građeni su u jednom nivou, bez podruma i spratova koji se sastoje iz niza zasebnih lokala koji su spojeni u jednu celinu, najčešće su građeni u obliku slova “P” imaju ulaz sa pristupnih saobraćajnica kao i velike parkinge oko samog pojasa “ritejl parka” kao i pešačke zone duž ulaza u lokale.

Outlet centar Inđija građen je upravo po ovom principu i ispunjava sve standarde “ritejl parka” te mu je po toj osnovi i dozvoljen rad, objašnjavaju iz inđijskog autleta.

Restoran “Đardino” u okviru inđijskog Outlet-a ne radi a u planu je da od 1.aprila počne isključivo dostava hrane.

Većih gužvi u prodavnicama inđijskog outleta nema, mere koje je propisao Krizni štab se poštuju dok posetilaca iz drugih gradova skoro da i nema.

[envira-gallery id=”1494″]

AUTOR: Verica Marinčić

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *