• Inđijski „stari sat“ na novom mestu

  Stari inđijski sat, koji je uklonjen iz centra Inđije 2010. godine postavljen je ispred Galerije Adligat kao deo stalne postavke. Stari sat je postavljen 17. maja dok je farbanje istog planirano za dan kasnije, odnosno danas. – Farbanje sata je planirano nakon postavke iz razloga da se ne bi oštetila farba prilikom postavljanja. – objašnjavaju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđijski „stari sat“ na novom mestu

  Stari inđijski sat, koji je uklonjen iz centra Inđije 2010. godine postavljen je ispred Galerije Adligat kao deo stalne postavke. Stari sat je postavljen 17. maja dok je farbanje istog planirano za dan kasnije, odnosno danas.

  – Farbanje sata je planirano nakon postavke iz razloga da se ne bi oštetila farba prilikom postavljanja. – objašnjavaju iz Turističke organizacije.

  Ideja vraćanja sata, kako kaže za IN Medija direktor TO Milan Bogojević, je planirana pre više od pola godine ali je bilo potrebno da vremenski uslovi dozvole postavku.

  Taj sat mnogo znači inđinčanima, neka vrsta nostalgije pa smo odlučili da ga „spasimo“ od propadanja i da ga postavimo ispred Galerije Adligat. Sat ne radi, jer nema u sebi mehanizam, angažovali smo sajdžiju da ga otvori i pogleda zašto ne radi i ispostavilo se da je mehanizam iz sata „nestao“ – kaže Bogojević.

  On je istakao da će stub sata biti ofarban u originalnu boju mat sivu, dok se sam okvir sata neće reparirati da bi ostao izvorni. U planu je da se nabavi mehanizam za sat kako bi on radio ali je to plan koji zahteva vremena.

  Isti takav sat je postojao u Staroj Pazovi, pa je ideja da pokušamo da nabavimo mehanizam od pazovčana ili da pokušamo da nađemo donatora koji bi obezbedio nabavku mehanizma. Uglavnom, radimo na tome da sat pokazuje i vreme. Za sada, on je postavljen i vidim da su reakcije odlične – objašnjava Bogojević.

  Krajem novembra 2011. godine iz centra Inđije je uklonjen „stari“ sat koji je  stajao od 1992. godine. Tokom osamnaest godina “stari” sat se nije često kvario, ali poslednji kvar nije bilo moguće popraviti, te je sat uklonjen. On je svoje „povatak“ čekao punih 10 godina u dvorištu nekadašnjeg „Adasija“.

  Naslovna fotografija: Milan Bogojević

  V. Marinčić (IN Medija)

  Povezane teme:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/svoj-deseti-rodjendan-indjijski-sat-proslavio-neradno/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]