• Inđinčani: Neophodno kontrolisati brzinu kretanja vozila u pešačkoj zoni

  Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđinčani: Neophodno kontrolisati brzinu kretanja vozila u pešačkoj zoni

  Građani Inđije i njenih naseljenih mesta ukazali su na deonice za koje smatraju da je neophodno kontrolisati u okviru ove akcije MUP-a.


  Ulica Jug Bogdana centralna ulica u Inđiji koja je haotična u svakom smislu. S vremena na vreme se pojavi policija na motoru (mislim da je Rumska) ali većinu vremena ta deonica „nije interesantna“.

  – Pešačka zona Inđija Ulica Vojvode Stepe koja se sastoji iz dva dela u kojoj je saobraćaj regulisan opštinskom Odlukom u određenim vremenskim intervalima kao i brzina kretanja od 20 km/h. Bilo bi dobro izmeriti brzinu kretanja jer je saobraćaj gust kao da je magistralni put, da bar građani znaju koliko ko jurca tom ulicom i to u vremenu zabrane odvijanja saobraćaja. Podsećam da je čovek poginuo u toj pešačkoj zoni tako što ga je udario auto,

  -Ulica Vojvođanska (celom dužinom) bez pešačkih p’relaza u ulici kao i u upojnim ulicama a saobraćaj se odvija pri neverovatnim brzinama. Stanovnici ove ulice su se nebrojano puta obraćali za pomoć u sankcionisanju divljačke voženje, uzaludno.

  – Kontrola brzine kretanja vozila u Krčedinu u ulici Cara Dušana. Ovo nije normalno koliko se brzo vozi kroz glavnu ulicu. Na žalost i autobusi kao i kamioni ne poštuju ograničenje brzine a navodno su profesionalni vozači. I ovim putem molimo policiju iz Inđije da nam pomogne dok ne bude kasno. Ograničenje brzine kroz naseljeno mesto je 50km/h.

   


  Predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila 2024.

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom Nedelje prevencije povreda u saobraćaju, koja se širom sveta obeležava tokom ove sedmice, apeluje na građane da poštuju propise i odgovorno se ponašaju u saobraćaju i time direktno doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na našim putevima.

  -Posebno skrećemo pažnju vozačima da poštuju propisano ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i vozačima i putnicima u vozilu da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu vozila.- navodi se u saopštenju MUP.

  U Republici Srbiji na godišnjem nivou, u poslednjih pet godina, prosečno je na putevima stradalo 520 učesnika u saobraćaju, dok je više od 3.200 zadobilo teške, a gotovo 16.000 lake telesne povrede.

  Gotovo polovinu poginulih na putevima čine pešaci, biciklisti i motociklisti, kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju.

  Nedelja prevencije povreda u saobraćaju, obeležava širom sveta, svake poslednje nedelje u aprilu, sa namerom da se skrene pažnja na katastrofalne posledice koje saobraćajne nezgode ostavljaju na pojedince, njihove porodice i društvo u celini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija