Inđinčani otvaraju namenski račun za pomoć maskoti grada – psu Lakiju

Categories Inđija, NAJVAŽNIJE, VESTIPosted on

Prošle nedelje sa inđijskih ulica nestao je „gradski pas“ Laki, prema saznanjima ljubitelja životinja njega je zoohigijena uhvatila i odvela u KPZ Sremska Mitrovica. Direktor JKP „Komunalac“ Inđija Dušan Lemajić za IN Medija je rekao da nema informaciju gde se pas nalazi. Istovremeno se društvenim mrežama širi poziv građanima Inđije da Lakiju pruže smeštaj dok se ne nađe udomitelj ove maskote Inđije, ovih dana biće otvoren namenski račun za pomoć Lakiju u koji će građani imati uvid.

Laki je u Inđiju  2020. godine kada je čipovan brojem 881, tada je u Inđiji uhvaćeno i čipovano 20 pasa lutalica o trošku grašana Inđije i poslato u Novo Selo.

Foto: Žaklina Adamov

Nakon nepunih mesec dana Laki je vraćen u Inđiju i osvaja srca građana, postaje maskota Inđije.

Nakon nepune dve godine, navodno, zbog prijava građana Lakija zoohigijena hvata i šalje u KPZ Sremska Mitrovica. Ljubitelji životinja objavama na društvenim mrežama apeluju na inđinčane da pomgonu da se Laki „izbavi“ iz Sremske Mitrovice.

blank
Foto: Žaklina Adamov

Narednih dana, prema najavama, biće otvoren namenski račun za prikupljanje novčane pomoći. Prema informacijama koje su ljubitelji životinja dobili iz KPZ Sremska Mitrovica, Laki je uspeo da se izbori i skrene pažnju na sebe te mu boravak tamo ne predstavlja problem. U narednom periodu plan je da se odrade potrebni zdravstveni testovi a nakon toga da se nađe udomitelj.

S obzirom da se niko nije javio za smeštaj, a svi pansioni koji bi odgovarali Lakijevim potrebama su puni, mesto za njega bi trebali imati od 15.decembra kod osobe koja ima puno iskustva sa psima i koja će raditi sa njim dok čeka na dom. Oglašavanjem za dom baviće se osoba u koju imamo mnogo poverenja i čija su sva udomljenja predivna, tako da je naše da ga za to vreme samo čuvamo na sigurnom. – kaže se u objavi koja kruži društvenim mrežama.

Ljubitelji životinja koji su se angažovali da pomognu Lakiju ističu da će građani u svakom momentu imati uvid u stanje na računu kada počnu uplate i da će stanje na računu biti transparentno.

Verica Marinčić ( IN Medija )

Pročitaj još:

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *