• Inđinčanin oskrnavio pravoslavno groblje u Novom Pazaru

  Muškarac iz Inđije uhapšen je u Novom Pazaru zbog sumnje da je u oktobru prošle godine oštetio sedam nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u naselju Šestovo, objavio je radio Sto plus iz tog grada. Njegov identitet nije saopšten, a poznato je da ima 48 godina. Prema nezvaničnim saznanjima tog radija, priveden je jer je u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđinčanin oskrnavio pravoslavno groblje u Novom Pazaru

  Muškarac iz Inđije uhapšen je u Novom Pazaru zbog sumnje da je u oktobru prošle godine oštetio sedam nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u naselju Šestovo, objavio je radio Sto plus iz tog grada.

  Njegov identitet nije saopšten, a poznato je da ima 48 godina.

  Prema nezvaničnim saznanjima tog radija, priveden je jer je u ponedeljak oštetio dva skeleta iz XVI veka, koja su arheolozi otkopali prilikom istraživanja na lokalitetu u dvorištu Petrove crkve.

  – Tokom ispitivanja o tom vandalizmu, on je priznao da je i u oktobru porušio sedam nadgrobnih spomenika na groblju na Šestovu – rekao je izvor tog radija iz novopazarske policije.

  Osumnjičen je da je počinio dva krivična dela povrede groba, a krivična prijava je podneta u redovnom postupku.

  Prema nepotvrđenim informacijama, isti muškarac hapšen je i sredinom februara ove godine zbog sumnje da je ukrao dobrovoljne priloge iz dve crkve u okolini Novog Pazaru.

  Pogledajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjincanin-krao-po-crkvama-u-novom-pazaru/

  Naslovna fotografija: Pavle Marjanović
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]