• Inđinčanke sutra na  seniorskom Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za žene

  Na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za žene, osržava se sutra 9. Oktobra u Somboru. Na ovom takmičenju učestvuju i inđinčanke, ukupno 30 seniorki i 2 veteranke. Na Prvenstvo Srbije u dizanju tegova za žene pored inđijskih učestvovaće 22 takmičarke iz Subotice, Iriga, Stare Pazove, Bača i Sombora, kao i 8 takmičarki iz […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inđinčanke sutra na  seniorskom Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za žene

  Na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za žene, osržava se sutra 9. Oktobra u Somboru. Na ovom takmičenju učestvuju i inđinčanke, ukupno 30 seniorki i 2 veteranke. Na Prvenstvo Srbije u dizanju tegova za žene pored inđijskih učestvovaće 22 takmičarke iz Subotice, Iriga, Stare Pazove, Bača i Sombora, kao i 8 takmičarki iz Beograda i 2 iz Niša.

  Kako javlja RTV favoritkinje su naše rekorderke i osvajačice međunarodnih odličja među kojima je naša reprezentativka Radmila Zagorac iz “Herkulesa” iz Bača u kategoriji do 55 kg, zatim Nišlijka Ana Ilić i Sonja Bjelić iz Bača, u kategoriji takmičarki do 71 kilogram.

  Zanimljivo je da čak 7 devojaka ispunjava donju starosnu granicu od 13 godina za učešće na državnom šampionatu.

  -Donja granica na državnom šampionatu je 13 godina uz predhodno iskustvo sa takmičenja i antidoping edukacijom, koja je takođe uslov za prijavu za seniorsko prvenstvo države. Pratimo trendove u svetu i sve radimo u skladu sa međunarodnim pravilama. U okruženju nacionalni savezi spuštaju granicu na 9 i 10 godina, mi smo tu obazrivi i mislimo da je donja granica od 12 godna sasvim dovoljna da bi mladi takmičari mogli da pokažu svoj talenat i perspektivu u ovom sportu. Podatak da je sedam devojaka na seniorskom državnom šampionatu u Somboru na donjoj granici sa 13 godina govori da među mladima, posebno devojkama, vlada veliko interesovanje za ovaj drevni sport, što nas posebno raduje – kazala je predsednica Saveza dizača tegava Vojvodine Rita Špajzer.

  Merenja u Sokolskom domu u Somboru su zakazana od 10 do 11 časova, a nadmetanja na seniorskom Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za žene počinju u 12 časova.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport