• Informacija o poskupljenju cene vode samo na sajtu Vodovoda

  Poskupljenje cene vode za 15 odsto od prvog januara iznenadila je sve stanovnike Inđije jer pre toga građani nisu bili obavešteni da će do poskupljenja doći, tvrde iz odborničke grupe Građanin. Nova cena sada iznosi 63 dinara dok je pre povećanja iznosila 55 dinara. Međutim, informacija o novoj ceim mogla se naći samo na sajtu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Informacija o poskupljenju cene vode samo na sajtu Vodovoda

  Poskupljenje cene vode za 15 odsto od prvog januara iznenadila je sve stanovnike Inđije jer pre toga građani nisu bili obavešteni da će do poskupljenja doći, tvrde iz odborničke grupe Građanin. Nova cena sada iznosi 63 dinara dok je pre povećanja iznosila 55 dinara. Međutim, informacija o novoj ceim mogla se naći samo na sajtu JKP „Vodovod i kanalizacija“ što prema rečima šefa odbornčke grupe „Građanin“ nije dovoljno.

  Strahinja Jovanović

  Smatram da nije u redu da se takva informacija objavi jedino na sajtu Vodooda. Koliko gradjana posećuje taj sajt? Skoro niko. Medije gradjani placaju 25 miliona dinara i nijedan nije preneo tu informaciju. To je ponižavajuce. Mediji izgleda dobijaju novac za neinformisanje.

  Jovanović kaže da je na poslednjoj sednici održanoj 30. decebra 2021. godine, nije bilo reči o povećanju.

  Mi odbornici smo na poslednjoj sednici 2020. godine informisani o povecanju cene vode. Sada uopšte ne. Odgovornost je najveca na javnom preduzecu, ali mogao je i predsednik opštine to da učini jer u rešenju o datoj saglasnosti piše da će obavestiti Skupštinu.

  Odluka o poskupljenju

  Strahinja Jovanović za IN Medija kaže da su predsednik opštine  i direktori javnih preduzeća dužni da „polažu račune“ odbornicima u lokalnom parlamentu ali da su oni to po svemu sudeći zaboravili.

  Ne ulazim u to da li je opravdano povećanje cene ili ne, ali ne reći to građanina zaista je neprimereno a rekao bih i sramotno.

  On je dodao da će ukoliko sledeći put neko javno preduzeće ili ustanova urade nešto slično, odbornička grupa „Građanin“ odmah podneti inicijativu za smenu direktora.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]