Informacijska i tehnološka nepismenost u Kulturnom centru Inđija

Iako je budžetom opštine Inđija za 2022. godinu opredeljeno oko 78 miliona dinara za funkcionisanje Ustanova kulture na teritoriji opštine, funkcionisanje „matične“, odnosno krovne Ustanove kulture, Kulturni centar Inđija iskazuje određene nesposobnosti kada je logistička podrška i tehnološka pismenost u pitanju. Ova Ustanova kulture, pored zvaničnog veb sajta, oformila je i prezentaciju svojih aktivnosti na […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Informacijska i tehnološka nepismenost u Kulturnom centru Inđija

Iako je budžetom opštine Inđija za 2022. godinu opredeljeno oko 78 miliona dinara za funkcionisanje Ustanova kulture na teritoriji opštine, funkcionisanje „matične“, odnosno krovne Ustanove kulture, Kulturni centar Inđija iskazuje određene nesposobnosti kada je logistička podrška i tehnološka pismenost u pitanju.

Ova Ustanova kulture, pored zvaničnog veb sajta, oformila je i prezentaciju svojih aktivnosti na društvenim mrežama kojima se pokušava obratiti potencijalnoj publici. Neveštim i nestručnim vođenjem sajta i društvenih mreža pratioci ne mogu saznati ništa o onome što ih očekuje ako se odazovu pozivu ove Ustanove.

Link na društvenoj mreži Fejsbuk koji treba da „vodi“ do zvaničnog sajta Kulturnog centra je ustvari link ka Indijskom  blogu o putovanjima. Administratori zvanične stranice Ustanove kulture pogrešno su linkovali svoj sopstveni sajt.

Osim toga najave za događaje koje objave na zvaničnoj Fejsbuk stranici do 3. februara potpisivali su imenom, prezimenom i funkcijom administratori stranice, što je nesvakidašnja pojava iz razloga što pratiocu nije važno koje ime stoji iza objave za zvaničnoj stranici Kulturne ustanove koja organizuje događaj. Mesecima su se nizala imena i funkcije ispod objava, te se više detalja svelo na to ko je objavio nego šta posetioci mogu da očekuju na događaju.  

Osveženje na Fejsbuk stranici u vidu vođenja društvenih mreža Kulturnog centra dogodilo se početkom februara kada je vidljivo uključen novi administrator, koji je po svemu sudeći dizajner i akcenat daje na uređivanje fotografija koje prate objavu. Pored uređene fotografije na kojoj se vide vreme događaja i cena ulaznice,  informacija šta „plakat“ predstavlja, ko su učesnici, reditelji, koja je radnja predstave ili filma, nema.

Brojna glumačka, umetnička i muzička imena koja su prošla kroz repertoar Kulturnog centra Inđija nisu zavredila da se nađu u vestima ili tekstovima na sajtu, snimci ili delovi poredstava i događaja takođe nisu dostupna javnosti.

Sam sajt Kulturnog centra Inđija ne sadrži potpune informacije o predstavama, filmovima ili izložbama, retko kad je ažuriran i jasno je vidljivo otaljavanje informacija o događajima koje organizuju.

Spisak filmova koje očekuje ljubitelje ove umetnosti u jednom mesecu, nabacan je i bukvalno prepisan sa drugih sajtova. Više detalja koji bi zainteresovali publiku ne može se naći u kategoriji – film.

Kada je u pitanju pozorišna ponuda ove Ustanove, ona nije sjajna ali je kontinuirana, samo o tome ne mogu ljubitelji pozorišta saznati na sajtu KC Inđija. Retkost je da se najava o pozorišnom repertoaru nađe na sajtu, i kao u slučaju sa filmom, mogu se iščitati prepisane recenzije.

Aktivnosti Galerije Kuće Vojnović gotovo su u potpunosti zanemarene, te na sajtu ali i na društvenim mrežama ne može se saznati da je još pre nedelju dana otvorena izložba ULUI ( Udruženja likovnih umetnika Inđije).

U kategoriji „program“ na sajtu istoimene Ustanove, ne može se saznati ništa, ta sekcija po svemu sudeći ne podlaže ažuriranju. Isto tako na zvaničnoj stranici ove Ustanove ne može se naći informacija koji je razlog gašenja brojnih radionica koje su nekada uspešno funkcionisale u okviru Kulturnog centra Inđije.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.