• Infrastrukture železnica Srbije: Zbog lopova kasnili vozovi

  Kako se navodi u saopštenju „Infrastrukture železnica Srbije“, zbog krađe delova kontaktne mreže iznad železničke pruge na dve lokacije između Beograda i Novog Sada, tokom današnjeg dana došlo je do kašnjenja vozova na brzoj pruzi. Zbog krađe čvrstih tačaka, koje služe da obezbede stabilnost zateznog polja kontaktne mreže, „Infrastruktura železnica Srbije“ bila je prinuđena da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Infrastrukture železnica Srbije: Zbog lopova kasnili vozovi
  Foto: IN Medija

  Kako se navodi u saopštenju „Infrastrukture železnica Srbije“, zbog krađe delova kontaktne mreže iznad železničke pruge na dve lokacije između Beograda i Novog Sada, tokom današnjeg dana došlo je do kašnjenja vozova na brzoj pruzi.

  Zbog krađe čvrstih tačaka, koje služe da obezbede stabilnost zateznog polja kontaktne mreže, „Infrastruktura železnica Srbije“ bila je prinuđena da tokom današnjeg dana na ukupno pet kilometara brze pruge uvede lagane vožnje sa brzinom od 20 km/sat, i to na deonicama Inđija – Beška i Sremski Кarlovci – Petrovaradin.

  Na brzoj pruzi ukradeno je ukupno osam čvrstih tačaka

  Tri ekipe „Infrastrukture železnica Srbije“ večeras od 23.30 sati, nakon prolaska poslednjih putničkih vozova na ovoj pruzi, počeće da rade na zameni čvrstih tačaka na kontaktnoj mreži. Planirano je da ekipe „Infrastrukture železnica Srbije“ rade tokom čitave noći, kako bi ukoliko ne bude bilo nepredviđenih teškoća, do ujutru popravili kontaktnu mrežu i sanirali posledice ovih krađa, navodi se u saopštenju.

  Kako je saopšteno, „Infrastruktura železnica Srbije“ od nadležnih državnih organa očekuje da kradljivci delova i opreme železničke infrastrukture na brzoj pruzi, kao i na drugim srpskim prugama, budu u najkraćem roku otkriveni i najstrože kažnjeni.

  Iz  „Infrastruktura železnica Srbije“ apeluju da se ne kradu i ne uništavaju delovi i oprema železničke infrastrukture. U saopštenju se podseća da je Zakon o železnici predvideo da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a u slučaju da neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/zeleznica-potvrdila-probleme-na-novoj-pruzi-ali-sve-minimalizuje-uspesima-aktuelne-vlasti/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija