• Instagram menja izgled, dobija novi font i ikonicu

  Instagram prvi put nakon nekoliko godina menja vizuelne elemente aplikacije koji uključuju novi logotip, font i reklame preko celog ekrana. Prema navodima kompanije, novi dizajn se fokusira na „sadržaj, jednostavnost i samoizražavanje“. Nova ikonica je slična staroj, uz sitne izmene svetlosti i gradienta boja. Izgled je „živahniji“ zahvaljujući inovativnom 3D procesu modelovanja. Ipak, razlika se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Instagram menja izgled, dobija novi font i ikonicu

  Instagram prvi put nakon nekoliko godina menja vizuelne elemente aplikacije koji uključuju novi logotip, font i reklame preko celog ekrana.

  Prema navodima kompanije, novi dizajn se fokusira na „sadržaj, jednostavnost i samoizražavanje“.

  Nova ikonica je slična staroj, uz sitne izmene svetlosti i gradienta boja. Izgled je „živahniji“ zahvaljujući inovativnom 3D procesu modelovanja.

  Ipak, razlika se više primećuje u novom fontu koji je kompanija nazvala „Instagram Sans“.

  Tim dizajnera je sarađivao sa stručnjacima za jezik i lingvistiku širom sveta, kako bi font pravilno funkcionisao na svakom jeziku i pismu.

  – Instragram Sans inspirisan je starim elementima našeg dizajna, logotipa i natpisa. Novi font naglašava poseban identitet. Novi tip slova biće deo Storija i Reelsaobjasnili su iz kompanije.

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI