• Instagram profil Malog mesto za oštre kritike

  Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom instagram profilu da će punoletni državljani Republike Srbije u decembru dobiti dodatnih 20 evra pomoći. Mali u daljem tekstu kaže da to znači da će penzioneri do kraja godine od države ukupno dobiti 100 evra dok će punoletni građani dobiti po 50 evra. Ministar objašnjava tempo isplata, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Instagram profil Malog mesto za oštre kritike

  Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom instagram profilu da će punoletni državljani Republike Srbije u decembru dobiti dodatnih 20 evra pomoći.

  Mali u daljem tekstu kaže da to znači da će penzioneri do kraja godine od države ukupno dobiti 100 evra dok će punoletni građani dobiti po 50 evra.

  Ministar objašnjava tempo isplata, u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, zatim u novembru 30 i u decembru 20 evra.

  Punoletni građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć dobiće 30 evra u novembru i 20 u decembru.


  Pratioci na Instagram profilu ministra Malog nisu vest dočekali sa oduševljenjem

  Naime, kroz komentare upućene Ministu provejava nezadovoljstvo pratioca i obrazlaganje stava u vezi sa „nerazumnom“ ekonomskom politikom, koja se odnosi na pomoć u doba korone ali i sva ostala davanja.

  „Neću milostinju, hoću posao. Paraćin je mrtav grad, korumpiran, živimo kao tročlana porodica sa 13.000 dinara penzije. Pitajte predsednika Paraćina, on to zna i posla nema. Ne želim da prosim, hoćemo posao, a neki rade po tri posla, jasno se zna kako“ – napisao je jedan od nezadovoljnih građana.

  Printskrin Instagram Mali_Siniša


  „Da se menjamo, ja tebi 20 evra, ti meni jedan od 150 stanova“ jedan je od komentara na vest o državnoj pomoći na instagram profilu Siniše Malog, dok drugi kaže:

  „U doba korone i krize povećali ste premije olimpijcima, a ovamo delite građanima mizernu pomoć… jako tužno, bez logike, bez pameti.“

  Printskrin Instagram Mali_Siniša


  „Sve je to lepo gospodine ministre, ali zašto deca koja su napunila 18 godina od juna ove godine ne mogu da dobiju ni evro??? Verovatno su nebitni ovoj državi kada se daju pare, ali kada treba da se vakcinišu i daju glas na izborima onda su više nego bitni, sramota.“

  Printskrin Instagram Mali_Siniša


  Negativne reakcije nizale su se na ministrovom zidu vezano i za dečije dodatke, pomoć Romima, nezaposlenima, socijalno ugroženima, ali odgovora na brojna pitanja i konstatacije nema. Građani na bilo koji način pokušavaju da dođu do jasnih stavova vezano za socijalnu politiku te su se priklonili trendu da se takve stvari rešavaju na društvenim mrežama.

  Komunikaciju preko društvenih mreža, naročito instagrama, prvi je lansirao predsednik Srbije, koji je sve važne i strateške informacije građanima plasirao upravo preko ove društvene mreže. Na takav korak odlučio se i ostatak vrhuške, te se građani prilagođavaju novom trendu ali za sada na pitanja nema odgovora.

  Autor: Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]