• Instagramova zaštita od online nasilja

  Instagram uvodi novu opciju koja će omogućiti svima da automatski sakriju DM-ove i komentare od korisnika koji ih ne prate ili koji su ih tek počeli pratiti. To znači da korisnici mogu držati komunikacijske linije otvorene za svoju uobičajenu publiku, a da se zaštitite od potencijalnih predatora koji nisu deo njihove mreže. Instagram je novu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Instagramova zaštita od online nasilja

  Instagram uvodi novu opciju koja će omogućiti svima da automatski sakriju DM-ove i komentare od korisnika koji ih ne prate ili koji su ih tek počeli pratiti. To znači da korisnici mogu držati komunikacijske linije otvorene za svoju uobičajenu publiku, a da se zaštitite od potencijalnih predatora koji nisu deo njihove mreže.

  Instagram je novu funkciju najavio na svom blogu, navodeći da se radi o naporima kompanije da zaštiti svoje korisnike kod online nasilja.

  – Naše istraživanje pokazuje da mnogo negativnosti prema javnim ličnostima dolazi od ljudi koji ih zapravo ne prate ili su ih tek nedavno zapratili i koji se jednostavno gomilaju u ovom trenutku. Nova ograničenja vam omogućavaju da se čujete sa svojim dugogodišnjim pratiocima, dok ograničavate kontakt sa ljudima koji bi mogli doći samo na vaš nalog da vas ciljaju – navela je kompanija.

  Prethodno je Instagram aktivirao opciju koja omogućava filtriranje uvredljivih poruka i komentara, koristeći određene reči ili emotikone, a omogućena je i opcija da se blokira nečiji nalog, ali i svi novi nalozi koje ta osoba može otvoriti.

  Opcija će biti dostupna svima, a ne samo javnim ili “verifikovanim” ličnostima. Potrebno je da na svom profile kliknete na “postavke privatnosti”, a potom „Ograničenja“ (Limits) i uključite opciju.

  Nove funkcije koje pokrećemo danas su sledeći korak u našem tekućem radu na borbi protiv rasizma i govora mržnje na našoj platformi, rekla je šefica politike za Facebook Australija Mia Garlick.

  Ovo ne znači da će uvredljivi komentari nestati, već će biti sakriveni da ih ne morate gledati.

  Stefan Simonović

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA