• Investicija od jedne milijarde evra pred inđijskim odbornicima?

  Na zakazanoj 7. sednici SO Inđija će se između doneti odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač opština, tačnije JKP“ Vodovod i kanalizacija“, JP „Ingrin“ i JP „Ingas“ Donošenje odluke plana detaljne regulacije dela bloka 1 u Inđiji i podnošenje plana detaljne regulacije dela bloka 45 u Inđiji i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Investicija od jedne milijarde evra pred inđijskim odbornicima?

  Na zakazanoj 7. sednici SO Inđija će se između doneti odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač opština, tačnije JKP“ Vodovod i kanalizacija“, JP „Ingrin“ i JP „Ingas“

  Donošenje odluke plana detaljne regulacije dela bloka 1 u Inđiji i podnošenje plana detaljne regulacije dela bloka 45 u Inđiji i donošenje odluke o izradi izmene i dopuna plana generalne regulacije naselja Beška.

  Na sednici SO Inđija pred odbornicima će se naći i tačka dnevnog reda koja se odnosi na donošenje godišnjeg plana rada Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2021. godinu.

  Takođe razmatraće se izveštaji o radu ustanova, agencija i javnih preduzeća opštine Inđija.

  Možda je jedna od najbitnijih tačaka sednice skupštine, svakako donošenje odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Inđija. Inicijativa za pokretanje postupka izmene Prostornog plana podneta je od strane Razvojne agencije Srbije.

  Pomenutoj agenciji se obratio potencionalni ulagač sa Pismom o namerama u kojem se navodi mogućnost realizacije investicionog projekta u Republici Srbiji, u opštini Inđija, a koji se odnosi na izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih delova.

  Prema podacima iz pisma o namerama, planirana visina ulaganja za realizaciju investicionog projekta iznosila bi preko jedne milijarde evra uz mogućnost zapošljavanja preko 2.000 radnika, pri čemu bi za realizaciju projekta bilo potrebno zemljište površine oko 800 hektara.

  Sednica je zakazana za petak 16. april u 10 časova.

  AUTOR: V. Marinčić

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija