Iscureo amonijak iz cisterne na teretnoj pruzi kod Pančeva

Categories NOVO, VojvodinaPosted on

Na teretnoj pruzi u naselju Topola kod Pančeva sinoć je došlo do curenja amonijaka iz cisterne, a kako je objavila Radio televizija Srbije jedna osoba prebačena je u Pančevačku bolnicu na terapiju kiseonikom.

Incident se dogodio sinoć oko 22.30 u naselju Topola Rit na teretnoj pruzi, vatrogasci i policija bili su na terenu, a evakuisani su stanovnici desetak obližnjih kuća.

Kako prenosi pančevački portal 013info, više nema opasnosti za građane.

Pruga na kojoj je došlo do curenja amonijaka iz cisterne vodi ka Azatori u Pančevu.

Oglasilo se i tužilaštvo

Portal 013info piše da se oglasilo tužilaštvo nakon curenja amonijaka iz cisterne. U saopštenju tužilaštvo navodi da je  u četvrtak, 12. januara 2023. godine, oko 22,32 časa u Pančevu iz cisterne koja se nalazila u krugu fabrike „Saga“ došlo je do curenje amonijaka, usled čega je došlo do trovanja desetak ljudi, koji su zbrinuti u OB Pančevo, pušteni na kućno lečenje i dobrog su opšteg zdravstvenog stanja, saopštava Osnovno javno tužilaštvo.

Na lice mesta, navodi se u saopštenju,  izašli su PU Pančevo, inspektor zaštite na radu i pokrajinski inspektor za ekologiju koji su specijalnim uređajem izvršili merenje koncentracije i utvrdili prisustvo amonijaka.

O događaju je obaveštena dežurna zamenica OJT Pančevo koja je naložila da se obezbedi mesto događaja, da se zabrani pristup neovlašćenim licima u krugu detekcije amonijaka, da se izvrši evakuacija svih lica u blizini.

Dežurni zamenik OJT Pančevo je izašao na lice mesta, uviđaj je u toku.

O utvrđivanju odgovornosti lica za navedeni događaj, OJT će javnost naknadno obavestiti.

Izvor: Beta/ 013info

In Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *