• Iscureo amonijak iz cisterne na teretnoj pruzi kod Pančeva

  Na teretnoj pruzi u naselju Topola kod Pančeva sinoć je došlo do curenja amonijaka iz cisterne, a kako je objavila Radio televizija Srbije jedna osoba prebačena je u Pančevačku bolnicu na terapiju kiseonikom. Incident se dogodio sinoć oko 22.30 u naselju Topola Rit na teretnoj pruzi, vatrogasci i policija bili su na terenu, a evakuisani […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Iscureo amonijak iz cisterne na teretnoj pruzi kod Pančeva
  Foto: Pixabay

  Na teretnoj pruzi u naselju Topola kod Pančeva sinoć je došlo do curenja amonijaka iz cisterne, a kako je objavila Radio televizija Srbije jedna osoba prebačena je u Pančevačku bolnicu na terapiju kiseonikom.

  Incident se dogodio sinoć oko 22.30 u naselju Topola Rit na teretnoj pruzi, vatrogasci i policija bili su na terenu, a evakuisani su stanovnici desetak obližnjih kuća.

  Kako prenosi pančevački portal 013info, više nema opasnosti za građane.

  Pruga na kojoj je došlo do curenja amonijaka iz cisterne vodi ka Azatori u Pančevu.

  Oglasilo se i tužilaštvo

  Portal 013info piše da se oglasilo tužilaštvo nakon curenja amonijaka iz cisterne. U saopštenju tužilaštvo navodi da je  u četvrtak, 12. januara 2023. godine, oko 22,32 časa u Pančevu iz cisterne koja se nalazila u krugu fabrike „Saga“ došlo je do curenje amonijaka, usled čega je došlo do trovanja desetak ljudi, koji su zbrinuti u OB Pančevo, pušteni na kućno lečenje i dobrog su opšteg zdravstvenog stanja, saopštava Osnovno javno tužilaštvo.

  Na lice mesta, navodi se u saopštenju,  izašli su PU Pančevo, inspektor zaštite na radu i pokrajinski inspektor za ekologiju koji su specijalnim uređajem izvršili merenje koncentracije i utvrdili prisustvo amonijaka.

  O događaju je obaveštena dežurna zamenica OJT Pančevo koja je naložila da se obezbedi mesto događaja, da se zabrani pristup neovlašćenim licima u krugu detekcije amonijaka, da se izvrši evakuacija svih lica u blizini.

  Dežurni zamenik OJT Pančevo je izašao na lice mesta, uviđaj je u toku.

  O utvrđivanju odgovornosti lica za navedeni događaj, OJT će javnost naknadno obavestiti.

  Izvor: Beta/ 013info

  In Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina