• Istorijska zarada klizališta u Inđiji

  Istorijska zarada klizališta u Inđiji – 32.471,48 dinara od uloženih 3,3 miliona. Za zakup klizališta u Inđiji javnom nabavkom iz novembra 2020. iz budžeta opštine Inđije planirano je 3,3 miliona dinara te je ovo klizalište od 3,3 miliona dinara za 45 dana zaradilo 32.471,48 dinara prema zvaničnom izveštaju „o radu Gradskog klizališta“ koji je ustanova […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Istorijska zarada klizališta u Inđiji

  Istorijska zarada klizališta u Inđiji – 32.471,48 dinara od uloženih 3,3 miliona.

  Za zakup klizališta u Inđiji javnom nabavkom iz novembra 2020. iz budžeta opštine Inđije planirano je 3,3 miliona dinara te je ovo klizalište od 3,3 miliona dinara za 45 dana zaradilo 32.471,48 dinara prema zvaničnom izveštaju „o radu Gradskog klizališta“ koji je ustanova „Sportski centar“ podnela na osnovu zaključka Opštinskog veća, što znači da je klizalište inkasiralo manje od 1% od uloženog novca.

  Prema pomenutom izveštaju „Sportskog centra“ Inđija ovoj Ustanovi je poverena organizacija i prodaja pojedinačnih karata za klizanje čime su oni zaradili 1.108.000,00 (milion i sto osam hiljada dinara) od čega je 456.710,72 dinara utrošeno za bruto zarade angažovanih radnika na prodaji karata i održavanju klizališta, 310.427,83 dinara koštao je najam šatora koji je pokrivao samo klizalište, 98.137,74 dinara plaćen je noćni rad zaposlenima na klizalištu, 25.622,23 dinara koštale su maske, rukavice, dezinfekciona sredstva i postavljanje dezobarijera oko klizališta, 184.670,00 plaćen je porez na dodatu vrednost u iznosu od 20%.

  Koliko je klizalište zaradilo?

  Zarada od 1% od uloženog novca u klizalište odnosi se samo na prodaju karata, zvanični izveštaji o potrošnji struje, vode, grejanja, rasvete kao i oštećenjima koja su vidljiva na platou nakon uklanjanja konstrukcije klizališta za sada niko nije podneo.

  Cena karte za mališane koji su mogli sat vremena da kližu je 100 dinara, maske koje su bile obavezne deca odnosno roditelji su kupovali jer nije predviđeno da korisnici dobiju zaštitnu masku ali je novac u izveštaju za to izdvojen, i to oko 26.000 dinara. Cena jedne zaštitne maske za decu u apoteci Doma zdravlja u Inđiji iznosi 2,5 dinara što prostom matematikom govori da je taj novac moglo biti kupljeno tačno 10.400 maski za decu.

  Na klizalištu dozvoljeno 20 korisnika.

  Osim maski sporan je i broj korisnika klizališta istovremeno, „Sportski centar“ objavio je da je u istom trenutku dozvoljeno 20 korisnika zbog poštovanja epidemioloških mera.

  Računicom o broju dana rada klizališta, broju radnih sati u toku jednog dana i zarađenom novcu dolazi se do rezultata da ukoliko su bili pravilno raspoređeni korisnici na ledu je bilo više klizača od dozvoljenog što dovodi do zaključka da ili mere nisu poštovane ili nije poštovano radno vreme.

  Primedbe na rad i organizaciju samog klizališta kao i na masovno okupljanje u trenutku kada se zbog povećanog broja zaraženih skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica i rigorozne kontrole sprovođenja mera od strane policije građani Inđije su kritikovali na društvenim mrežama.

  Po već ustaljenom standardu dijaloga na relaciji vlast i narod, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je gostujući u emisiji Sremske Televizije „Tema“ voditeljke Danijele Romandić kazao je:

  – „Svi ti koji kritikuju klizalište sede po ceo dan po kafićima. I da ih ne zatvorimo sedeli bi do ujutru, oni su prvi kritičari klizališta. Građani treba da znaju da klizalište finansira smo sebe. Prošle sezone je bilo u plusu i od tih para finansiraju se druge stvari. Sigurno se bazen nije obnovio sam od sebe već od prihoda Sportskog centra, koji upravlja klizalištem“ – izjavio je tada predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Odgovor na pitanje „na šta će se potrošiti neverovatnih 32.471,48 dinara zarade klizališta?“ od prvog domaćina Inđijske opštine Vladimira Gaka IN Medija nije dobila. Kapitalna investicija od 3,3 miliona dinara koja je gradu donela zaradu od 1% mogla bi biti investirana u krpljenje oštećenog pločnika izazvane konstrukcijom klizališta, možda je predviđeno dodatno ulaganje u inđijski bazen, trotoare, sportske hale, staze ili nešto sasvim drugo predsednik Gak drži u tajnosti.

  AUTOR – Verica Marinčić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI