• Istraživanje: Mladi u Srbiji najviše izloženi siromaštvu

  Beogradski centar za ljudska prava saopštio je danas da su prema istraživanju mladi u Srbiji najviše izloženi siromaštvu, prenosi agencija Beta. – Čak 75 odsto mladjih ispod 35 godina ima teškoće u sastavljanju kraja sa krajem, što rezultira time da većina njih živi sa roditeljima. Prosečne zarade mladih starosti 15-29 godina za 16 odsto su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Istraživanje: Mladi u Srbiji najviše izloženi siromaštvu

  Beogradski centar za ljudska prava saopštio je danas da su prema istraživanju mladi u Srbiji najviše izloženi siromaštvu, prenosi agencija Beta.

  – Čak 75 odsto mladjih ispod 35 godina ima teškoće u sastavljanju kraja sa krajem, što rezultira time da većina njih živi sa roditeljima. Prosečne zarade mladih starosti 15-29 godina za 16 odsto su manje od opšteg proseka i većina radno angažovanih mladih nema mogućnost za dostojanstven rad – navela je ta nevladina organizcaija u godišnjem izveštaju „Ljudska prava mladih u Republici Srbiji u 2021. godini“.

  Prema njihovim rečima, zabrinjava i otvoren prostor za radnu eksploataciju mladih i neuskladjenost pravnog okvira za volontiranje sa medjunarodnim standardima.

  – Nigde ne postoje ni sveobuhvatni podaci o volonterima i volonterkama u Srbiji. Utisak je da se volontiranje i dalje ne shvata kao društvena vrednost i oblik gradjanskog učešća, već kao neplaćeni rad i ne postoji okvir koji bi omogućio da se volontersko iskustvo adekvatno prizna i vrednuje, što dodatno destimuliše mlade“ – kazao je jedan od autora tog izveštaja Goran Sandić.

  Učestvovanje mladih u aktivnostima vezanim za zaštitu životne sredine ostala je na niskom nivou, jer podaci pokazuju da je procenat mladih koji smatra da je dobro informisan o problemima koji se tiču životne sredine oko 10 odsto.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI