• Ivana Stevanović: Znamo istinu o ubistvu Ćuruvije i dok smo mi tu, ona neće umreti

  Ivana Stevanović iz Fondacije „Slavko Ćuruvija“ poručila je uoči protesta ispred Apelacionog suda zbog oslobađajuće presude okrivljenima za ubistvo novinara i urednika Slavka Ćuruvije,da građani znaju istinu o tom zločinu, i da ta istina neće umreti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ivana Stevanović: Znamo istinu o ubistvu Ćuruvije i dok smo mi tu, ona neće umreti
  Foto: IN Medija

  Tu smo, i znamo istinu, građani znaju istinu, novinari znaju istinu, i ta istina, dok smo mi tu,neće umreti, koliko god radili da je ztataškaju i kako neki kažu, ubiju. – poručula je Stevanović za N1.

  Istakla je da je proces za ubistvo Slavka Ćuruvije veći od jedne profesije i tiče se svih građana. Stoga je oslobađajuća presuda, kako je reka, poraz čitavog našeg društva i nešto sa čim ne smemo da se pomirimo.

  Više nema tih reči koje mi možemo da uputimo u vezi sa tim slučajem. I zato smo pozvali građane na tih 25 minuta tišine za tih 25 godina dugih koliko smo čekali pravdu, verujući naivno da je država sprema da se razračuna sa zločinima devedesetih koje je organizovala država, u ime države, za račun države. – istakla je.

  Stevanović je rekla i da je poražavajuće to što je oslobađajuća presuda skrivana deset meseci od javnosti, što daje osnova da se veruje da se kalkulisalo sa trenutkom kada će politički biti podobno da bude objavljena.

  Komentarišući izjave premijerke Brnabić da je očekivala osuđujuću presudu i da će država nastaviti da se bori za pravdu, ona je podsetila da je Tužilaštvo najavilo zahtev za zaštitu zakonitosti, ali da to neće imati nikakvo dejstvo kada je reč o pravosnažnoj presudi i da će okrivljeni ostati na slobodi.

  Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je krajem prošle nedelje presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]