• Iz budžeta opštine Inđija 35 miliona za reflektore u Toyo Tires Areni

    Potpisivanjem ugovora poslovno tehničkoj saradnji sa kompanijom Toyo Tires početkom 2021. godine FK Inđija je dobila generalnog sponzora a stadion je preimenovan u Toyo Tires Arenu, ugovor traje do 2022. godine. Pored značajnih sredstava koja ova japanska kompanija ulaže u Inđijski fudbal i opština Inđija je budžetom predvidela 35 miliona dinara za postavku 4 reflektora […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Iz budžeta opštine Inđija 35 miliona za reflektore u Toyo Tires Areni

    Potpisivanjem ugovora poslovno tehničkoj saradnji sa kompanijom Toyo Tires početkom 2021. godine FK Inđija je dobila generalnog sponzora a stadion je preimenovan u Toyo Tires Arenu, ugovor traje do 2022. godine. Pored značajnih sredstava koja ova japanska kompanija ulaže u Inđijski fudbal i opština Inđija je budžetom predvidela 35 miliona dinara za postavku 4 reflektora .

    Urađeno je idejno rešenje i projekat  koji predat je Odeljenju za urbanizam Opštine Inđija i dalje je sve na njima. Imamo čvrsta obećanja od lokalne samouprave da bi postavka reflektora trebala biti ove godine. Mi smo pioniri u regionu Srema sa veštačkim terenom koji se nalazi u Lejama i postavkom reflektora takođe bi bili prvi u Sremu koji imaju takve uslove. – kaže za IN Medija direktor FK Inđija Dragan Pilipović.

    U planu je i potpuna rekonstrukcija samog terena ali nakon postavke reflektora, isto tako u pregovorima su sa generalnim sponzorom da se uradi natkrivanje severnih tribina, te bi realizacijom ta tri projekta i igračima ali i publici bili poboljšani uslovi.

    Moramo krenuti nekim redom, pre svega potrebno je postaviti reflektore, koji zbog pozicije same Arene moraju moraju da se postavljaju sa samog terena. Arena se nalazi na takvom mestu da joj je sa jedne strane pruga, sa druge podvožnjak i Železnička ulica  te nije moguće  prići mehanizacijom sa spoljne strane. Postavka reflektora bi u tom slučaju značila i oštećenje samog terena do te mere da izgleda kao njiva, jer teški kamioni koji bi ulazili na sam teren i kopanje dubokih rupa koje su neophodne za postavku reflektora potpuno oštečuju  travu i zemlju  – ističe Pilipović

    Nakon postavke 4 reflektora, neophodna je kompletna rekonsrukcija terena, drenaža, podizanje terena i postavka sistema „podnog zalivanja“ kao i nadstrešnice iznad severnih tribina.

    Upravni odbor FK Inđija je prema rečima Pilipoviča, pred stručni štab postavio dva cilja, prvi je ulazak u Superligu Srbije a drugi je postavka reflektora.

    Što se tiče prvog cilja tu smo na putu, što se tiče drugog,mi smo odradili deo našeg posla i sada je a lokalnoj samoupravi da to realizuje. – kaže Pilipović za IN Medija.

    Ukoliko fudbaleri Inđije u daljem toku takmičenja zadrže prvu poziciju na tabeli, sledeću sezonu bi započeli u Sperligi Sbije što bi bio treći put u istoriji kluba.

    Verica Marinčić (IN Medija)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

    Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

    12 miliona za sportske programe od javnog interesa

    Opština Inđija raspisala je javni konkurs za dodelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje posebnih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta na teritoriji […]