• Iz zatvora pušten pripadnik Zemunskog klana osuđen u slučaju ubistva Đinđića

  Dušan Krsmanović, bivši pripadnik zemunskog klana optužen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pušten je iz zatvora. Kako N1 saznaje, Krsmanović je pušten nakon što je odležao 20 godina u zatvoru. Krsmanović iz zatvora izlazi pred obeležavanje 20. godišnjice od ubistva premijera, 12. marta. On je uhapšen u akciji „Sablja“ i prvostepenom presudom je osuđena na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Iz zatvora pušten pripadnik Zemunskog klana osuđen u slučaju ubistva Đinđića

  Dušan Krsmanović, bivši pripadnik zemunskog klana optužen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pušten je iz zatvora.

  Kako N1 saznaje, Krsmanović je pušten nakon što je odležao 20 godina u zatvoru. Krsmanović iz zatvora izlazi pred obeležavanje 20. godišnjice od ubistva premijera, 12. marta.

  On je uhapšen u akciji „Sablja“ i prvostepenom presudom je osuđena na 30 godina zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda smanjena na 20 godina.

  U optužnici za ubistvo premijera, koje je 2003. godine objavilo Vreme, navodilo se da je Krsmanović potvrdio da je Zvezdan Jovanović nagovarao Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka Legiju da je najpogodniji način za ubistvo premijera pucanje iz snajpera, s obzirom na to da prethodni pokušaji na autoputu nisu uspeli.

  Prema ranijem pisanju medija, Krsmanović je 2008. godine u žalbi Vrhovnom sudu priznao da je učestvovao u atentatu na premijera, tražeći da mu se kazna ublaži i da mu se pruži još jedna šansa.

  Blic je 2019. godine pisao da je Krsmanović tražio da ranije bude pušten na slobodu iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, ali da mu to nije dopušteno. Krsmanović je tražio da bude pušten jer je odležao dve trećine kazne.

  Naslovna: Zoran Trbović

  Izvor: N1

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]