• Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina 13. novembra

  Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Gordana Čomić raspisala je danas za 13. novembar izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, javlja Beta. Odlukom o raspisivanju izbora, koju je Čomić potpisala u Palati Srbija u Beogradu, raspisani su izbori za članove nacionalnih saveta 23 manjine. Članovi saveta biće, kako je rekla […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina 13. novembra

  Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Gordana Čomić raspisala je danas za 13. novembar izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, javlja Beta.

  Odlukom o raspisivanju izbora, koju je Čomić potpisala u Palati Srbija u Beogradu, raspisani su izbori za članove nacionalnih saveta 23 manjine.

  Članovi saveta biće, kako je rekla Čomić, birani neposredno ili putem elektorske skupštine.

  U nedelju, 13. novembra, na neposrednim izborima biraće se članovi saveta 19 nacionalnih manjina, dok će četiri manjine, goranska, makedonska, hrvatska i crnogorska, birati putem elektorske skupštine –  rekla je Čomić.

  Pozvala je pripadnike nacionalnih manjina da nastave da se upisuju u poseban birački spisak do 27. oktobra, kada se spisak zaključuje i kada će se znati tačno koliko pripadnika nacionalnih manjina izlazi na izbore za članove nacionalnih saveta 13. novembra.

  -Strašno je važno da svaki pripadnik nacionalne manjine svojom voljom ode do svoje opštine i iskaže zahtev da bude upisan u poseban birački spisak, da bi mogao slobodno da bira svoje predstavnike u nacionalni savet, a strašno je važno i da nacionalni saveti podstaknu upis u poseban birački spisak – naglasila je Čomić.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  MUP: Apel roditeljima

  MUP apeluje na roditelјe da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravlјaju lakim električnim […]