• Izbori za Savete mesnih zajednica 13. juna

  Predsednik Skupštine opštine Inđija, Đorđe Dimić raspisao je izbore za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Inđija za 13. jun 2021. godine. Pre raspisivanje izbora prethodila je izmena Odluke o mesnim zajednicama koja je usvojena na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta. U obrazloženju izmene Odluke istaknuto je da je uslovljavanje broja biračkih mesta sa brojem […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izbori za Savete mesnih zajednica 13. juna

  Predsednik Skupštine opštine Inđija, Đorđe Dimić raspisao je izbore za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Inđija za 13. jun 2021. godine.

  Pre raspisivanje izbora prethodila je izmena Odluke o mesnim zajednicama koja je usvojena na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta. U obrazloženju izmene Odluke istaknuto je da je uslovljavanje broja biračkih mesta sa brojem birača krajnje neracionalno te su predložene izmene u tom delu.

  U članu 25. Odluke o mesnim zajednicama izmenom je obrisano da član izborne Komisije ima najmanje tri godine iskustva u struci dok je u članu 26. ove odluke izbrisan deo koji se odnosi na to da zamenici članova Odbora za sprovođenje izbora imaju istu odgovornost kao i članovi.

  Pored toga, u Odluci o mesnim zajednicama u članu 41. je izbrisano da se biračko mesto određuje za glasanje najmanje 100 a najviše 2500 birača.

  Podsetimo, na prošlim izborima održanim 2017. godine stranke opozicije koje imaju formirane opštinske odbore u Inđiji nisu učestvovale. Nakon održanih izbora, Srpska napredna stranka proglasila je „apsolutnu pobedu“.

  Rok za podnošenje predloge kandidata za članove MZ je 28. maj 2021. godine

  M.B.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]