• Izdato 33 fiskalna računa za dva dana Scena festa, na računima nije uračunat porez

  Drugo veče Scena festa u Inđiji nastupio je folk pevač Aca Lukas, slika posetilaca i broj izdatih računa na šankovima pokazuju potpuno različitu matematiku.   Obzirom da posetiocima na ulazu nije bilo dozvoljeno da unose svoje piće uključujući i vodu, postavljeni šankovi prodavali su flašicu vode po ceni od 150 dinara bez izdavanja fiskalnih računa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izdato 33 fiskalna računa za dva dana Scena festa, na računima nije uračunat porez

  Drugo veče Scena festa u Inđiji nastupio je folk pevač Aca Lukas, slika posetilaca i broj izdatih računa na šankovima pokazuju potpuno različitu matematiku.  

  Obzirom da posetiocima na ulazu nije bilo dozvoljeno da unose svoje piće uključujući i vodu, postavljeni šankovi prodavali su flašicu vode po ceni od 150 dinara bez izdavanja fiskalnih računa za izdatu robu. Novinarima IN Medija bilo je potrebno za prvi račun čekanje od 30 minuta. Na fiskalnm računu druge večeri Scena festa stajao je broj računa 33 što znači da je za dve večeri prodatO 33 artikla.

  Da bi račun bio izdat bilo je potrebno 30 minuta, 4 šankera i nekoliko telefonskih poziva. Pre izdavanja računa šankeri su prvo rekli da nije moguće izdati gotovinski račun pa je na insistiranje na računu šanker pozvao „pojačanje“. Radnici za šankom su pokušali da objasne da po račun novinar dođe nakon koncerta, kad i to nije uspelo konačno nakon 30 minuta račun je izdat.

  Aca Lukas je nastupio sa 40 minuta zakašnjenja, pred publiku je izašao bez obraćanja, pesmom „Voliš li me“ koja u svom tekstu sadrži reči „Volis li me kad sam mrtav pijan, volis li me kad pravi sam grubijan, volis li me kad okolo se k***** i zdravlje zbog mene izgubiš“. Nakon prve pesme pozdravio je publiku napomenuvši da pozdravlja „brata Vladimira Gaka i opštinsko rukovodstvo“ te da mu je izuzetno drago što nastupa pred inđijskom publikom i da će se uvek rado odazvati. Nastup je trajao nepuna dva sata, pred oko 3000 ljudi. Nakon koncerta u VIP šatoru nastavljena je žurka za odabrane na kojoj se u jednom trenutku orila pesma Baje Malog Knindže „Čuvaj mi se sine, stara majka kuka – svaka bi fukara da ubije vuka.“

  Ali

  Izdati račun na Scena festu ne sadrži oznaku poreske stope i vrednost evidentiranog prometa dobra,pecifikaciju poreskih stopa, iznos poreza po poreskim stopama, ukupan iznos poreza i vrednost prometa po poreskim stopama. Što znači da za vodu od 150 dinara koju kupite na Scena festu nije plaćen porez državi Srbiji. Što je kršenje “ člana 12 stav 8 Zakona o fiskalnim kasama („Službeni glasnik RS“, broj 135/2004).”

  U trenucima čekanja izdavanja računa, na istom prodajnom mestu, šankeri su izdavali piće posetiocima, naplaćivali ali fiskalne račune nisu izdavali. Na pitanje novinara da li izdaju robu bez izdavanja računa radnici za šankom su odgovorili “Da”.

  Na drugom prodajnom pultu, samo 20 minuta kasnije ista situacija, dosta ljudi koja kupuje piće, plaća ali ne dobijaju račun. Na red ponovo dolazi novinar, međutim mladić sa fiskalnom kasom sa prethodnog šanka prateći novinara već stoji i čeka da izda račun, pohvalno je što je čak zapamtio PIB IN Medija. Račun je izdat samo novinaru, nakon toga mobilni kasir odlazi.

  Prema broju izdatih računa na Scena festu u dva dana prodato je ukupno 33 artikla na 3 šanka od čega je dve flašice vode kupila IN Medija.

  Naslovna fotografija: Fejsbuk stranica / Opština Inđija

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]